Crònica informal

A la sessió plenària del dia 29 d’abril hi va haver algunes coses que se sortiren del que podríem anomenar “habitual”. Una d’elles era que estrenàvem secretari: en Josep Lluís Obrador, de Felanitx, que va començar el dia 5 d’abril i que té una trentena d’anys. Des d’aquí  li volem fer arribar la nostra enhorabona al temps que li desitjam sort i encert en la seva tasca…, pel compte que ens té. Una altra, que els punts 2, 3, 5 i 6 s’aprovaren per unanimitat, a més de la meitat del 4, cosa realment rara, rara, rara. I la darrera que en vint minuts varen haver acabat, cosa que va esser molt del gust de la meva dona, que esperava que dinàssim a la mala hora perquè havien posat la sessió a les 13.45.
-Trobes que això són hores de posar es plens?
-No, però a s’hora no la pos jo.

Els punts 2 i 3 eren sobre mateix tema: la modificació de les Normes Subsidiàries, que ja va esser aprovada inicialment en el plenari anterior, per facilitar la construcción d’una nova clínica privada a Cala Millor per part del grup Juaneda. Consistirà en un eficici que contendrá 46 habitaciones, 3 quiròfans i 27 consultes externes i que fan comptes inaugurar d’aquí a un any. Com hem dit abans, els dos punts varen esser aprovats per unanimitat.

El punt 4 tenia dos apartats que anaven junts, però el Partit Popular va sol·licitar que es debatissin per separat.  El primer era per simplificar els tràmits de l’IBI per instal·lar plaques solars i tots els assistents votaren a favor. El segon, per modificar l’IAE de les empreses, en el sentit que les situades en zones rústiques pagassin manco que les que estan dins el casc urbà. Aquí no es posaren d’acord perquè na Manuela, en nom del PP, trobava que tots havien de pagar el mateix. Com és de suposar, l’equip de govern va guanyar de 7 a 4.
-O només eren 11 regidors?
-Sí, en Jaume i na Dolors havien excusat s’assistència.

En el punt cinquè parlaren de subvencions. Una de 1.500 euros per l’associació Dignitat i feina i una altra per destinar el 50% de la recaptació de la torrada de les festes de Son Carrió a una ONG. Tots hi estaren d’acord.

El sisè també fou aprovat per unanimitat i era per adherir-se al conveni entre el Consell de Mallorca i Ecovidrio, la societat que se’n cuida del reciclat dels envasos de vidre.

Finalment, el darrer punt, era per ratificar la constitució i els estatuts de l’Associació Xarxa de Municipis de les Illes Balears, constituïda per fer costat a la Fundació Llull, ara que el Partit Popular ha decidit sortir-se’n.
-I per què en va sortir?
-Entre d’altres motius relacionats amb sa “deriva independentista” que està prenint sa Generalitat, perquè no tenien dobbers, digueren.
-I creus que era ver?
-No, perquè es seu president, en Vicenç Villatoro, va explicar que els havien proposat continuar dins sa Fundació sense aportar-hi cap euro, i així i tot s’estimaren més anar-se’n.
-I això que asseguren que no volen fer política amb sa llengua. Si n’arriben a voler fer…

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada