La cançó en català de la setmana (16) Joan Bibiloni i Concha Buika – Adeu, Andreu

Si una màxima es compleix a la nostra illa, és aquella de “ningú no és profeta a la seva terra”.

Els dos GENIALS, musics que ens ocupen avui saben bé el que és haver de partir a fora de l’illa per haver de ser reconeguts artísticament.

Si hem de parlar de la carrera professional den Joan Bibiloni, ha treballat amb músics de la talla de Jorge Pardo, Max Suñer, Kitflus, Daevid Allen, Marina Rossell, María del Mar Bonet, Larry Coryell, Kevin Ayers Band, Luis Salinas, Raimundo Amador, Tito Alcedo… i una inacabable llista de músics reconeguts a nivell mundial, tant en la seva faceta de guitarrista com en la d’arranjador musical. A més ha estat considerat durant molts d’anys un dels millors musics pel que fa a la guitarra clàssica.

A banda d’això i ja en un terreny més local, ha tret una llarga llista d’àlbums musicals, tant instrumentals com cantats. Un dels més coneguts fou el seu primer treball Joana Lluna i un dels millors (és una opinió personal) és el darrer Mà en es cor. Darrerament s’ha bolcat en la música per als més menuts amb les nissagues musicals “Això era i no era” , “Contant, cantant. Rondalletes” i “Nyam, Nyam”. Als dos primers fa un recull de les nostres rondalles afegint-hi música i a “Nyam, Nyam” fa un repàs a la nostra cultura i gastronomia. Sempre envoltant-se dels nostres millors músics i sempre amb un arranjaments musicals d’un nivell fantàstic. Personalment crec que mai li podrem agrair prou.

 

Si parlam de na Concha Buika, és una cantant mallorquina d’origen guineà i criada amb gitanos, fet que es reflecteix en el seu estil musical, nascuda a Palma l’any 1972. Ha estat noticia aquests dies per haver estat nominada als premis Grammy ha estat nominada en l’edició d’enguany dels premis Grammy en la categoria de millor àlbum de jazz llatí pel seu treball “La  noche mas larga”.

I no m’estendré més perquè amb aquests dos no acabaríem mai la llista ;).

Us deix amb la cançó “Adeu, Andreu”, (versió de la cançó original den Guillem d’Efak) del disc “Mà en es cor”. Geni en estat pur.

Si no podeu escoltar la cançó des d’aquesta pàgina, aquí teniu l’enllaç a la web d’on prové http://grooveshark.com/s/Adeu+Andreu/4JiCXO?src=5

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada