Crònica informal

L’orde del dia del ple extraordinari d’avui de matí, si va dir ver, només tenia un punt, el segon, perquè el primer era l’aprovació de l’acta anterior i en el tercer es tractava d’assabentar-se de les dues mocions que presentaren l’Equip de Govern i el Partit Popular per rebutjar els sondejos petrolífers que fan comptes fer entre València i Eivissa.

-I per un sol punt ho pagava fer un ple extraordinari?
-Jo crec que no, a no ser que deixassin s’assumpto per darrera hora –com sol passar- i ara hagin d’anar amb presses…
-I de què anava s’”assumpto” que dius?
-Et llegiré s’enunciat: “Inici de tramitació per a la formalització del conflicte en defensa de l’autonomia local contra els articles primer i segon i altres disposicions afectades de la Llei 27/2013, de 27 de desembre de 2013, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local”.
-“Formalització del conflicte”? O hem declarat sa guerra a qualcú!?
-Més o manco. Ara t’ho explicaré.

Resulta que el Govern de Madrid, a través de l’esmentada Llei, lleva competències sobre serveis públics als ajuntaments menors de 20.000 habitants i els controla els pressuposts, de manera que perden autonomia a favor de l’administració central. Per tractar d’evitar-ho, el PSOE ha començat una campanya a tot l’Estat per aconseguir que almanco 1.160 ajuntaments firmin una petició al Tribunal Constitucional per a què paralitzi la Llei.

-I per què 1.160?
-Perquè per poder presentar es recurs fa falta que ho aprovin per majoria una setena parts dets ajuntaments, i que això suposi una sisena part de sa població.
-I com és que es Govern vol llevar competències an ets ajuntaments?
-Que ets colló? Per donar-los a empreses privades, homo! O no privatitza tot lo que pot?
-I es PP què va dir?
-Na Catalina Ferrer va deixar caure que no tot lo centralitzat és dolent i na Manuela que es tractava d’una proposta política per anar en contra d’es seu partit i, mentrestant, paga poble.
-I que mos costarà an es llorencins?
-Segons en Joan Planas, 40 euros.
-Idò els haurem d’afegir a tot lo que mos ha costat en Bárcenas, en Planas, en Camps, s’homo de na Cospedal, en Cascos…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.