Sense ànima

Durant tot el temps que duc seguint amb intensitat el conflicte educatiu, hi ha un seguit de coses que m’han quedat molt clares:

– Tenim un cos de mestres i professors excel·lent. No en tenc cap dubte. Ells han estat des del primer moment a la primera línia, tant per aturar o suavitzar en la mesura de lo possible les indecents i absurdes mesures a les que el govern volia sotmetre als nostres fills, com també aguantant els atacs personals i les amenaces que els hi arribaven des del mateix govern. Si s’haguessin limitat a aplicar barbaritats com el TIL tal com els volien obligar i sense baixar temari de l’assignatura afectada pel decret, l’escabetxina a les avaluacions hagués suposat el suspendre la pràctica totalitat dels alumnes. Gràcies.

– Les Associacions de mares i pares han sabut posar-s’hi a l’alçada. A les reunions de la FAPA, a on ens hi ajuntàvem la gran majoria d’aquestes associacions de Mallorca, mai cap d’elles es va mostrar favorable a mesures com el TIL, la LOMCE, la Llei de símbols…

2014-04-10

Associacions de pares, docents, inspectors, sindicats, tots s’han oposat al desgavell educatiu orquestrat des del Govern

– La resta de la Comunitat Educativa també s’hi ha oposat. Fins i tot l’associació d’Inspectors, la qual el govern pretenia fer servir com a arma de setge als docents, s’ha oposat també a la seva política educativa.

– Tenim un govern sense ànima. De fa 35 anys ençà mai s’havia produït un distanciament tan gran entre el poble i el partit resident al consolat. Han demostrat no tenir cap classe d’estimació ni per la nostra terra, ni per la nostra cultura, ni per la gent que hi viu. Han actuat sempre amb la intenció de crear conflictes i intentant enfrontar pares, docents i alumnes, amb l’esma de crear una imatge errònia i falsa dels centres educatius. Tanmateix ni ho heu aconseguit ni ho aconseguireu mai. Us queda un any al capdavant del Govern, en les vostres mans està reconduir la situació tenint en compte l’opinió de la Comunitat Educativa o seguir posant pals a les rodes com fins ara, demostrant la vostra insensibilitat total per l’educació i el futur dels nostres fills i filles.

Així mateix, aquests dies ha aparegut un fil d’esperança després de que tres militants històrics del partit governant: Cristòfol Soler (ex-president del Govern Balear), Joan Huguet (ex-vicepresident del parlament i ex-vicepresident del govern) i Jaume Cladera (ex-Conseller de Turisme) han donat suport a la vaga de fam d’en Jaume Sastre que ja duu 38 dies en vaga de fam demanant que es reobrí el diàleg amb la comunitat educativa i també han sol·licitat audiència de manera formal al president del govern José Ramón Bauzá.

690

D’esquerra a dreta Josep Huguet, Jaume Sastre i Cristòfol Soler

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.