Què en trobau?

Per lligar amb el “Què en trobau?” del 20/08…
Les de “La Mare de Déu”, representen, tal vegada i des de fa molts anys, un model alternatiu de festes. Sense pressupost, depenen basicament del voluntariat i de la generositat de les entitats i associacions locals

Mare de DéuQuè en trobau?

2 comentaris a “Què en trobau?

 1. Primer de tot hem de tenir en compte que tenen un caire religiós (una altra cosa és que la gent ho tengui en compte), la qual cosa sempre abraça menys gent que unes festes populars “patronals”.
  Personalment,com dius tu, les trob molt participatives i té molt mèrit que amb tant poc pressupost es faci tot el que es fa. Ara bé també hem de reconèixer que mouen menys gent i per això les veig més com la segona festa. Una altra cosa és que hi hagi interès perquè a les Patronals no hi hagi tant de públic, però no crec que aquest sigui el sentiment majoritari de la gent… Personalment trob que a les patronals s’ha de cuidar la participació de la gent (que devora qaun jo era jove s’ha millorat molt: olimpíades rurals, tractorada, processó del rei granot, cursa nocturna, jocs infantils… són coses fetes majoritàriament per la gent del poble) però cal cert pressupost (sempre justificat i gastat amb coses diferenciadores).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. Crec que és un model a seguir per les Festes de Sant Llorenç. Sense deixar de banda que determinats actes depenen de la participació dels ciutadans (i penso en el dia dels jocs infantils que sense els joves que preparen i cuiden de que tot vagi bé no hi serien faria molts d’anys o amb la processó del rei granot o amb les olimpíades rurals) des de l’Ajuntament s’haurien d’obrir les portes a la participació ciutadana sense prejudicis, amb més i major disponibilitat. Les festes es repeteixen any rere any amb molt poques novetats, si la gent es volgués implicar més i hi hagués voluntat política de que així fos, vull pensar que es traurien idees noves, amb pressupost reduït i altament participatives. Exemples que vàrem dur a terme amb el Grup de joves Ses Esgrelles ja fa un grapat d’anys: “concurs de paelles domingueres” “concurs de contar acudits” o els “Jocs infantils per adults”

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada