Comunicat conjunt de l’Ajuntament de Sant Llorenç i l’Institut Balear de la Dona

Argumentari davant el cas del presumpte homicidi de Cala Millor (Sant Llorenç) i degut a les demandes rebudes per manifestar-nos en relació a aquest fet, l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar juntament amb l’Institut Balear de la Dona exposam que:

Tenint clar que qualsevol assassinat o homicidi es reprovable i en aquest sentit actua la justícia, què és qui té la competència per actuar. Cal tenir clar què:

No és el mateix violència de gènere que violència domèstica.La violència de gènere tal com es descriu a LO 1/2004 del 28 de desembre diu clarament què es aquella què “como manifestación de la discriminación, la situación de desigualdad y las relaciones de poder de los hombres sobre las mujeres, se ejerce sobre éstas por parte de quienes sean o hayan sido sus cónyuges o de quienes estén o hayan estado ligados a ellas por relaciones similares de la afectivdad, aun sin convivencia” i, “comprende todo acto de violencia física, psicológica, incluidas las agresiones a la libertad sexual, las amenazas, las coacciones o la privación arbitraria de libertad”.

A l’Estat espanyol el nombre de víctimes mortals entre 1 gener de 2003 i el 31 de gener del 2016 ha estat de 834, a les illes 27.

El 2014 a l’Estat Espanyol tenien ordre de protecció 31.487 dones.

La violència domèstica és la violència exercida sobre persones del mateix cercle, per exemple ser l’exercida per fills respecte dels progenitors, no s’especifica el número de relacions que es poden incloure en aquesta. El cas del 6 de març d’aquest any que una dona a Hoyo de Manzanares va assassinar la seva germana es podria parlar d’aquest tipus de violència al mateix temps també que es podria parlar d’aquest tipus de violència en referència al cas de Cala Millor (Sant Llorenç) del dia 1 d’abril.

Qualsevol acte de violència és i ha de ser perseguit per la justícia. Però s’han de distingir quan és un acte de violència a quan aquest té les seves arrels en la subordinació de gènere, o la desigualtat de les dones respecte dels homes.  Segons un estudi realitzat per alumnes de la Universitat de Múrcia, l’any 2014  el 93% dels homicidis que es cometeren a Espanya foren duts a terme per homes. De les víctimes el 63% eren homes i el 31% eren dones. Tant si són homes com dones les víctimes en un 93% de casos qui els cometen són altres homes.

Ajuntament enllaçatibd

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada