Dia Mundial del Medi Ambient a sa Màniga

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ha convidat a les escoles del municipi, de 1r i fins a 6è de primària, a la diada del Medi Ambient que es celebrarà el proper dia 3 de Juny a l’Auditòrium de sa Màniga, a Cala Millor. Enguany el Dia Mundial del Medi Ambient tractarà sobre la lluita contra el tràfic il·legal de vida silvestre.

medi_ambient

Les activitats de la diada començaran a les 9 hores del dematí i es perllongaran fins a les 13:30 hores. El departament de Medi Ambient ha organitzat un total de 16 tallers relacionats amb diferents temàtiques ambientals dirigits als grups de 1r fins a 4t de primària. Pels alumnes de 5è i 6è s’ha organitzat una gimcana.

En finalitzar la diada es procedirà al lliurament dels premis del X concurs de dibuix comarcal “Ni un foc al bosc”, on han participat més de 400 alumnes dels centres escolars.

Enguany, el Dia Mundial de Medi Ambient es dedicarà a la temàtica del tràfic il·legal de vida silvestre ja que, segons la Interpol, és el tercer negoci il·legal i global més important després del contraban de drogues i armes.

Es calcula que aquest tràfic il·legal genera uns 100 mil milions de dòlars anuals. Liderada per grups armats de caçadors furtius que actuen a traves de les fronteres posant en perill els èxits fins ara aconseguits en la conservació de ecosistemes dels diferents països. Aquest negoci per exemple, afecta a diferents especies de rèptils, aus i arbres de Americà Llatina i el Carib.

Dins aquest marc, la Assemblea General de les Nacions Unides recorda que la aplicació de lleis i regulacions per poder protegir la vida silvestre a nivell internacional i transnacional és una obligació moral, un imperatiu legal i una necessitat econòmica, i anima als governs a que es comprometin amb accions concretes per eradicar el subministrament, transport i demanda de productes de vida silvestre.

Per aquestes raons, El Dia Mundial de Medi Ambient cerca inspirar a tothom a prendre mesures per evitar que la creixent pressió sobre els sistemes naturals del planeta Terra arribin a un punt de ruptura.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada