L’Ajuntament de Sant Llorenç subvencionarà la vacuna antiràbica i la col·locació del microxip als cans i esterilitzar els moixos

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar subvencionarà l’administració de la vacuna antiràbica i la col·locació del microxip als cans, i també l’esterilització de moixos.

L’import de les ajudes serà de 23 euros per cada ca que s’hagi de posar vacuna i microxip; 10 euros per cada moix mascle que s’hagi de sotmetre a esterilització; i 20 euros per cada moix femella que s’hagi de sotmetre a esterilització. Cada propietari podrà demanar un màxim de 3 ajudes per a tres animals diferents.

L’Ajuntament ha arribat a un acord amb tres veterinaris de la zona perquè siguin ells els qui realitzin les intervencions, amb Joan Gili Pascual de la Clínica Veterinària Joan Pili a Artà, amb Francisco Javier Cendre de la Clínica Veterinària Sa Coma, i amb Hans Georg Schimming de la clínica veterinària Georg Schimming Hans a Cala Millor.

Per això mateix s’ha fixa una quantia màxima que el veterinaris podran cobrar als propietaris de 48 euros per vacuna i microxip, 25 euros per esterilització dels moixos mascles, i 45 euros per esterilització dels moixos femelles.

Com que l’Ajuntament subvenciona una part d’aquestes intervencions, el beneficiari haurà de pagar, com a màxim, un import de 25 euros per unitat canina al veterinari, 15 euros per unitat per esterilització dels moixos mascles, i 25 euros per unitat per esterilització dels moixos femelles.

L’atorgament d’aquestes subvencions es varen aprovar en la junta de govern de dia 2 de juny.

Ja es poden presentar les sol·licituds i fins que s’exhaureixin les ajudes. L’Ajuntament limita el nombre de subvencions per a 100 animals diferents.

El regidor de Medi Ambient, Mateu Frau, explica que “des de l’Ajuntament volem incentivar la vacunació i col·locació dels microxips als cans i també l’esterilització dels moixos per tal de poder tenir un major control sobre la població d’aquests animals domèstics”.

Els beneficiaris de les ajudes rebran una comunicació amb la resolució de batlia que determinarà l’atorgament o no de l’ajuda. Una vegada notificada la subvenció, els propietaris tendran fins l’1 d’octubre per realitzar la intervenció.

Per poder ser beneficiaris d’aquestes ajudes, a més d’estar empadronat i residir al terme de Sant Llorenç des Cardassar, caldrà tenir l’animal sota la tutela de la persona que demana l’ajuda i estar al corrent de les obligacions fiscals amb l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar.

Les persones interessades i que compleixin els requisits han de presentar la sol·licituds d’ajuda Registre General Municipal de l’Ajuntament o a les delegacions de Son Carrió i de Sa Coma. L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament serà l’encarregada de tramitar-les.

Una vegada finalitzat el període establert per a la vacuna i microxip, els veterinaris disposaran de 15 dies naturals per comunicar a l’Ajuntament el número de cans i moixos intervinguts.

DSC_0023

FOTORAFIA: A la fotografia surt Francisco Javier Cendre, de la Clínica Veterinària Sa Coma i el regidor de Medi Ambient Mateu Frau.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada