El PI denuncia la manca de policies locals

El PI de Sant Llorenç denuncia l’alarmant situació de la manca d’efectius policials i els problemes interns del cos policial amb el govern municipal.

En una població de 8.500 habitants i 25.000 places hoteleres vetllen per la seva seguretat un total d’una patrulla policial per torn.

Degut a la manca de policies locals, la seguretat de ciutadans i turistes no està garantida a dia d’avui.

La ineficient gestió política afecta als efectius policials.

Davant l’evident manca de presència policial al municipi de Sant Llorenç i sobretot a la zona costanera, i amb motiu de la sol·licitud per part de l’equip de Govern de la realització de cursos de Policia per tal d’augmentar la plantilla policial, El Pi de Sant Llorenç denuncia contundentment la situació que pateix el cos de la Policia Local.

La manca d’efectius policials és un problema real i greu que es pateix en plena temporada turística a tots els nuclis poblacionals del municipi. En una població de 8.500 habitants i 25.000 places hoteleres, vetllen per la seva seguretat un total d’una patrulla policial per torn. Aquests efectius han d’atendre a tot el terme municipal i els problemes afegits de la zona costera, com la venda ambulant il·legal, l’ocupació irregular de via pública, l’abocament incontrolat de fems, la seguretat de les platges, entre altres.
Actualment, composen el cos policial 40 efectius. L’Ajuntament va convocar un borsí d’interins per a cobrir 6 places inicialment, però de les 17 persones que complien els requisits, cap d’ells va voler ingressar en el cos policial de Sant Llorenç.
Per altra banda, El Pi té constància del malestar existent entre els efectius policials, els quals no es senten recolzats pels seus superiors, a més dels problemes interns de coordinació i la gestió ineficaç dels responsables polítics.

CURSOS DE POLICIA LOCAL
Davant la preocupant manca d’efectius i la incapacitat per part de l’equip de Govern de cobrir adequadament les places existents de Policia Local, el Consistori va instar al Govern Balear a que es convoquin els cursos de Policia Local amb l’objectiu d’incrementar la plantilla. És una realitat que l’Ajuntament actualment, amb la temporada turística iniciada, no és capaç de cobrir adequadament les places existents de Policia Local, però els responsables polítics llorencins denuncien que el motiu real és la manca de cursos de formació per part del Govern Balear.
Pressionar al Govern amb la seva competència d’aportar la formació als efectius policials, no pensem que sigui la millor estratègia per a solucionar el problema, potser sí per a tapar l’obvietat dels problemes interns amb els efectius policials i els responsables polítics i per a confondre als ciutadans, desviant el problema real cap al Govern de les Illes.
A més, el Consistori llorencí va reconèixer en un mitjà de comunicació que “aquesta situació insostenible posa en perill la seguretat ciutadana” sobretot durant els mesos d’estiu, en els que hi ha un considerable augment de la població flotant. La pressió cap al Govern és evident, de fet és una trista realitat el fet de la perillositat d’aquesta situació, però allò que ens sembla preocupant de veres a El Pi de Sant Llorenç és la inconsciència i la ineficàcia del batle i el regidor responsable en vers el problema de gestió del cos policial.

SEGURETAT DE CIUTADANS I TURISTES NO GARANTIDA
Mentre es pren una decisió, la realitat del nostre terme municipal és que, degut a la manca d’efectius policials i de presència policial als carrers, els ciutadans i turistes no tenen garantida la seva seguretat. Per aquest motiu, denunciem l’alarmant situació i exigim al màxim responsable de l’equip de Govern que solucioni la situació de forma immediata.
El Pi Proposta per les Illes de Sant Llorenç, sempre ha defensat la implantació de la Policia de Barri, amb una atenció directa al ciutadà, a més de la creació d’un Consell Municipal de Seguretat per determinar les necessitats i problemes reals del municipi, integrat per efectius i ciutadans. Considerem fonamental la participació de la Policia Local en fòrums ciutadans i de convivència. El Pi comença per valorar la important tasca que realitza la Policia Local, així com la prioritat de que la seva efectivitat no sigui mai qüestionada, perquè si és així, la seguretat dels ciutadans està en perill.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada