Coneixent na… Xisca Ramon

Igual que passava amb n’Aina Nadal a Sa Màniga, una altra persona que és una de les cares visibles (aquest pic, però, de ca s’Escaleta) és na Xisca Ramon. Però més enllà d’això, què amaga la seva personalitat?

Coneixem-la un poc millor:

Nom complet: Francisca Ramon Torres

Malnom: Crec que no en tenc, però tothom em diu XiscaRamon (així, tot junt, com si fos Maria Antònia). Perquè em coneguin, a la gent major els dic que la meva padrina era na Francisca “Brunet” i em situen immediatament.

Estudis, professió, càrrec o dedicació: des de juny de 2014 som graduada en Humanitats per la UOC i des del 2002 faig feina a l’Ajuntament, com a auxiliar administrativa dels departaments de Serveis Socials, Joventut, Festes, Esports, Cultura i Educació.

1. Amb quin personatge (històric, ciència ficció, actual…) et quedes? Trob molt interessants determinades figures femenines, de la literatura clàssica sobretot, que destaquen per un caràcter fort o per ser dones avançades a la seva època, a l’estil de Medea o Antígona.

2. Quina és la qualitat que més valores en una persona? La sinceritat.

3. La teva major afició? Córrer, caminar, anar d’excursió… però ara mateix ho tenc tot bastant aparcat perquè tenc infants petits.

4. On i quan et sents feliç? Amb la gent que estim a qualsevol lloc.

5. Què no perdonaries? La humiliació.

6. Quin creus que ha estat el teu major mèrit? Sense cap dubte, haver pogut compaginar estudiar a la universitat amb la feina i la família.

7. De quin color et veus? Ara mateix rosa, no sé si deu ser perquè som l’única dona de ca nostra.

8. Quin és el darrer llibre que has llegit Últimament només llegesc contes infantils als meus fills, però m’he animada fa uns dies a llegir el tercer de la trilogia de Follett, El llindar de l’eternitat, que tenc fa anys per ca nostra i encara no l’havia començat.

9. Un programa de TV. No mir la televisió.

10. Una cançó (i artista) Tota la discografia de Sopa de Cabra.

11. Per posar-te un defecte… A vegades som massa impulsiva. En tenc d’altres però només n’heu demanat un.

12. I una virtut? Quan m’hi pos, tenc molta força de voluntat.

13. Quina és la teva meta? Veure els meus fills convertits en homes educats i feliços.

14. Quines experiències consideres que t’han marcat de forma singular: La pèrdua dels meus éssers estimats: el meu pare, la meva padrina Francisca, el meu tio Jaume…

15. El teu moment estel·lar o de plenitud: el naixement dels meus dos fills, el dia que vaig fer sa Fosca, aconseguir acabar la cursa dels Malalts…

16. La teva major frustració. No m’agrada reconèixer-ho però… no ser bona corredora.

17. Llepolia o plat preferit. Els pastissos de Can Roca.

18. Pel que coneixes, què hi falta al municipi de Sant Llorenç? Trob a faltar un espai il·luminat tipus Via Verda per poder anar a caminar o córrer els mesos d’hivern, que fa fosca prest.

19. Què hi sobra? Merdes de ca i cotxes per damunt les voravies.

20. A quin racó del teu poble et trobes més a gust? Caminant, corrent i cercant espàrrecs per les camades i camins.

20. Una frase, idea o pensament final… Carpe diem.

foto foto3 fotoxisca

Un comentari a “Coneixent na… Xisca Ramon

  1. Veig que els qui ens agrada passejar o fer esport tenim més o menys les mateixes reivindicacions. A l’hivern, més tard de les 18:00, no hi ha cap zona il·luminada per on passejar. El tema dels cotxes fa mal a la vista també.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +2 (de 2 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada