El camí fins a Lluc: Un desert per molts i un passeig amb cotxe de luxe per uns pocs

Soc dels que pensen que qualsevol fira o esdeveniment social sempre ha de ser benvingut, sigui del color que sigui i representi a la tendència religiosa, cultural, esportiva, social, de procedència… tant és mentre s’hi respectin els drets de les persones.

Ara bé, quan començam a parlar d’esdeveniments i associacions que reben subvencions des de les institucions illenques crec que s’haurien de cumplir almenys aquests dos (i potser algun més) requisits: 

  1. La subvenció ha d’estar justificada i ha de ser equivalent a l’activitat desenvolupada i equitativa entre aquesta i la resta d’institucions subvencionades. No s’han de fer part i quarts.
  2. Tota la informació i retolació relativa a l’associació o a l’esdeveniment realitzat per la mateixa ha d’estar, com a mínim, en l’idioma propi de les nostres illes, no és de rebut que anem a una fira i ens hi haguem de sentir estrangers, la finalitat d’aquests esdeveniments hauria de ser la de mostrar els atractius que representen a la resta de la societat, no la de tancar-se en quatre parets i limitar-se exclusivament al seu públic.

Són ja massa els esdeveniments que contravenen aquests dos punts i d’entre ells, aquestes darreres setmanes, n’hi ha hagut un que ha estat especialment comentat entre el món associacionista: la pujada del Güell a Lluc a peu.

17.690€ (gairebé tres milions de pessetes) són els doblers que ha destinat el Consell de Mallorca via el seu president Miquel Ensenyat a aquest esdeveniment.

Tot i que en un principi es va dir que les causes per les que havien desistit d’organitzar la caminada eren a causa de la mala gestió a l’associació, el seu president José Francisco Egea a una roda de premsa a on també hi havia el president del Consell va dir texualment que “Todo el Grupo Gúell estaba harto de tener que sudar la camiseta y sortear las piedras del camino”.

IMG_20160813_154457

Escoltant aquestes paraules se m’ocorren un caramull d’associacions amb finalitats molt més valuoses i útils que aquesta caminada, algunes d’elles amb seriosos problemes per sobreviure però amb moltes més ganes de fer feina i suar la camiseta que no el “Grup Güell” i la major part d’elles no han rebut ni un 5% en ajudes d’aquests 17.690€ que ha rebut el grup Güell per part del Consell de Mallorca i així i tot no tiren la tovallola a les primeres de canvi.

Podríem parlar també d’altres esdeveniments subvenicionats als que no se’ls demana gaire cosa més per a rebre la subvenció que el simple fet d’emplenar un paper, de ben segur que molts de nosaltres en tenim un algunes al cap, però la finalitat d’aquest escrit és la de ser constructiu i que el que fins ara s’ha fet des del meu punt de vista estrepitosament malament, es recondueixi i que el camí fins a Lluc no sigui un desert per alguns i un passeig amb un cotxe de luxe pels altres.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada