Jaume Femenies Mas, “Figuera”

Ahir, dia 22, va morir en Jaume Femenies Mas, Figuera, que darrerament vivia a la residència de Capdepera.

En Jaume, tot i no haver estat el protagonista principal de les diverses activitats en què va estar involucrat al llarg de la seva vida, era una persona que sempre va estar disposada a participar en la vida social del seu poble. Venia a ser una espècie d’actor secundari que deixava el primer pla a altres persones, però que en molts casos resultava gairebé imprescindible per a dur a terme les tasques que s’havia imposat, sempre de forma desinteressada.

Si no em falla la memòria, la seva contribució a la cultura i l’esport es va desenvolupar a través de tres activitats. El futbol: Quan el Cardassar passava per moments difícils, a darreries dels anys seixanta, ell va sebre aglutinar un grup de joves que tornaren encendre l’afecció, una afecció que a ell li venia de la dècada anterior, quan va ser un dels protagonistes del Cocoroco, aquell equip de futbol humorístic de 1960, en el qual també hi havia en Sebastià Sansón. La Banda de Música: Després d’anys d’inactivitat, el Club Card va donar les primeres passes per reviscolar la banda, i els assaigs es feien a Can Jaume Figuera, que també va agafar el trombó de vares i durant alguns anys va formar part de l’agrupació musical. També dins el Club Card, va participar en les primeres representacions que es feren del Rei Herodes, assumint el paper d’un dels doctors de la llei. San Antoni: Anys més tard, va tenir la idea de fabricar caretes de dimoni, per ajudar a donar un nou impuls a les festes més populars de Mallorca. En resum, en Jaume va posar el seu granet d’arena per a què tres activitats que estaven més o manco adormides tornassin lluir així com a ell li agradava, un mèrit que Flor de Card li va reconèixer l’any 1999, quan li va atorgar el Card d’or. Anys més tard, l’Ajuntament i el Govern Balear també li van fer un reconeixement a la seva contribució.

Descansi en pau.

Un comentari a “Jaume Femenies Mas, “Figuera”

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada