Exhumació dels cossos de la fossa comuna de Porreres

A les quatre de l’horabaixa està previst que comencin els treballs d’obertura de la fossa comuna al cementiri de Porreres.

Avui dematí han començat els treballs de preparació. Hi participen 35 persones, vint d’elles voluntàries, dirigides pel doctor Etxeberria, especialista en exhumacions.

La fossa comuna de Porreres pot esser considerada la fossa comuna de Mallorca ja que es suposa que poden haver-hi entre 120 i 130 cadàvers, encara que podrien ser molts més, entre ells probablement cinc dones, procedents de molts pobles de Mallorca i de les “tretes” fetes a les presons de Bellver, Ca’n Sales i Ca’n Mir. Un del cadàver d’aquestes dones podria ser el d’Aurora Picornell.

En una primera fase s’exhumaran els cossos i s’enviaran mostres als laboratoris. En fases següents s’analitzaran les restes, es farà la reinhumació i es tornaran les restes que hagin estat identificades als seus familiars.

La justícia argentina ordenà l’obertura de la fossa més important de les Illes Balears a instàncies de la querella presentada per l’Associació Memòria de Mallorca.

Amb aquest acte que comença avui s’inicia el camí cap al recobrament de la dignitat pels assassinats i per a les seves famílies.

La imatge procedeix de arabalears.cat

4 comentaris a “Exhumació dels cossos de la fossa comuna de Porreres

  1. Que poc diu a favor de nosaltres que hagi hagut de ser la justícia argentina qui n’ha ordenat l’obertura. Quanta misèria.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +1 (de 3 vots)
  2. S’ha obert perquè el Parlament aprovà la Llei de fosses i l’executiu ha aportat els doblers necessaris per fer-ho, però va haver de ser la justícia argentina la que actuàs sobre el tema perquè la justícia espanyola no en va voler saber res.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +1 (de 1 vot)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada