L’Ajuntament de Sant Llorenç demana a l’IB-SALUT l’ampliació de la unitat bàsica de salut i una solució per la manca de metges

El batle de Sant Llorenç des Cardassar, Mateu Puigròs, i el regidor de Salut, Pep Jaume, han demanat avui dematí al director general de l’IB-SALUT, Juli Fuster, com es troba l’ampliació de la unitat bàsica de salut (USB) de Sant Llorenç i la manca de metges. Fuster els ha emplaçat a mantenir una reunió aquests proper dies per trobar una solució adients a la problemàtica que pateixen els usuaris del terme municipal.

DSC_0131

Per febrer, l’Ajuntament ja va presentar a la direcció general de Planificació, Avaluació i Farmàcia de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears, un estudi per ampliar la unitat bàsica de salut (UBS) de Sant Llorenç a l’edifici que actualment ocupa l’escola de música.

L’estudi preveu una remodelació íntegra del centre actual i l’ampliació del mateix al pis adjunt. Amb aquesta reforma s’aconseguiria augmentar el nombre de consultes, n’hi hauria quatre més, i també el tamany de les mateixes, que passarien a tenir 22 metres quadrats. També s’habilitaria un espai com a sala de recuperació i gimnàs per poder fer classes pre i post part. Actualment, les dones embarassades s’han de desplaçar al centre de salut de Son Servera perquè a Sant Llorenç no n’hi ha. Aquest avantprojecte està pressupostat en prop de 500.000 euros.

Els responsables municipals també han plantejat altres reivindicacions al director general Juli Fuster. Avui el batle i el regidor han tornat reclamar que a la UBS de Son Carrió es passi consulta diàriament i que el servei de pediatra s’ampliï a Sant Llorenç i a sa Coma i tengui presencia al centre de Son Carrió. També han demanat que posin un auxiliar administratiu els dies que hi ha metge el capvespre per poder atendre a la ciutadania tant al centre de Sant Llorenç com a sa Coma. Actualment, només n’hi ha pel dematí i el capvespre no hi ha atenció al públic.

DSC_0152

Avui dematí ha tingut lloc a l’Hospital Manacor una trobada amb la consellera de Salut, Patrícia Goméz, el director general de l’IB-SALUT, Juli Fuster, i la gerenta de l’hospital comarcal, Catalina Vadell, on s’ha explicat als batle i regidors del termes del Llevant de Mallorca les millores aconseguides en la reducció de llistes d’espera.

Un comentari a “L’Ajuntament de Sant Llorenç demana a l’IB-SALUT l’ampliació de la unitat bàsica de salut i una solució per la manca de metges

  1. me pareixen molt bé totes les iniciatives, però mentre esperam a veure si s’aconsegueix res…podríeu fer una modificació en el dia lliure de pediatria a Sant Llorenç?, ja que els dilluns no hi ha pediatre, quan crec que és un dels dies més necessaris….

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +1 (de 1 vot)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada