L’Ajuntament de Sant Llorenç demana a l’IB-SALUT l’ampliació de la unitat bàsica de salut i una solució per la manca de metges

El batle de Sant Llorenç des Cardassar, Mateu Puigròs, i el regidor de Salut, Pep Jaume, han demanat avui dematí al director general de l’IB-SALUT, Juli Fuster, com es troba l’ampliació de la unitat bàsica de salut (USB) de Sant Llorenç i la manca de metges. Fuster els ha emplaçat a mantenir una reunió aquests proper dies per trobar una solució adients a la problemàtica que pateixen els usuaris del terme municipal.

DSC_0131

Per febrer, l’Ajuntament ja va presentar a la direcció general de Planificació, Avaluació i Farmàcia de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears, un estudi per ampliar la unitat bàsica de salut (UBS) de Sant Llorenç a l’edifici que actualment ocupa l’escola de música.

L’estudi preveu una remodelació íntegra del centre actual i l’ampliació del mateix al pis adjunt. Amb aquesta reforma s’aconseguiria augmentar el nombre de consultes, n’hi hauria quatre més, i també el tamany de les mateixes, que passarien a tenir 22 metres quadrats. També s’habilitaria un espai com a sala de recuperació i gimnàs per poder fer classes pre i post part. Actualment, les dones embarassades s’han de desplaçar al centre de salut de Son Servera perquè a Sant Llorenç no n’hi ha. Aquest avantprojecte està pressupostat en prop de 500.000 euros.

Els responsables municipals també han plantejat altres reivindicacions al director general Juli Fuster. Avui el batle i el regidor han tornat reclamar que a la UBS de Son Carrió es passi consulta diàriament i que el servei de pediatra s’ampliï a Sant Llorenç i a sa Coma i tengui presencia al centre de Son Carrió. També han demanat que posin un auxiliar administratiu els dies que hi ha metge el capvespre per poder atendre a la ciutadania tant al centre de Sant Llorenç com a sa Coma. Actualment, només n’hi ha pel dematí i el capvespre no hi ha atenció al públic.

DSC_0152

Avui dematí ha tingut lloc a l’Hospital Manacor una trobada amb la consellera de Salut, Patrícia Goméz, el director general de l’IB-SALUT, Juli Fuster, i la gerenta de l’hospital comarcal, Catalina Vadell, on s’ha explicat als batle i regidors del termes del Llevant de Mallorca les millores aconseguides en la reducció de llistes d’espera.

Un pensament a “L’Ajuntament de Sant Llorenç demana a l’IB-SALUT l’ampliació de la unitat bàsica de salut i una solució per la manca de metges

  1. me pareixen molt bé totes les iniciatives, però mentre esperam a veure si s’aconsegueix res…podríeu fer una modificació en el dia lliure de pediatria a Sant Llorenç?, ja que els dilluns no hi ha pediatre, quan crec que és un dels dies més necessaris….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.