La Guerra Civil a Sant Llorenç

Divendres que ve, dia 21 d’abril, a les 20.30, a l’Espai36, es presentarà el llibre “La Guerra Civil a Sant Llorenç”, del qual en som l’autor.

El llibre està estructurat en nou capítols. Els quatre primers parlen dels precedents del conflicte (els antecedents, en el primer terç del segle passat; les arrels socioeconòmiques: població, agricultura i indústria; la Segona República: eleccions, partits, associacions, personatges…; els poders locals: l’Església, la Falange, la corporació…).

Els quatre següents tracten de la Guerra (el desembarcament dels republicans a sa Coma, el conde Rossi, els enfrontaments a Son Carrió…; els morts al front; les fosses comunes; i la repressió: executats, assassinats, empresonats i exiliats). Finalment, el darrer capítol està centrat en la postguerra (el nacionalcatolicisme, l’Auxili Social, el raccionament…).

A l’acte hi intervendran en Guillem Pont, n’Antoni Tugores i jo mateix. Acabarà amb un petit concert al piano de Marc Cortès i un petit refresc.

Us hi esperam.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada