No i punt. Hipocresia sexista institucional generalitzada

El Consell de Mallorca ha posat en marxa aquest estiu la campanya No i punt. De festa, Mallorca lliure d’agressions sexistes. Com és lògic i natural tots els ajuntaments s’han sumat a aquesta crida, just faltaria, però l’acció en aquest aspecte de la major part d’aquests ajuntaments s’ha limitat a posar el logo de la campanya als seus programes de festes.

Arreu de Mallorca a les festes de cada poble, tot i l’adhesió a la campanya No i punt, cançons absolutament sexistes han anat farcint les programacions musicals dels diferents DJ que han anat contratant els consistoris.

Encara pitjor, durant aquests anys passats aquest tipus de cançons no s’han limitat tan sols als espectacles per adults o adolescents, sinó que a alguns esdeveniments dirigits als infants, com poden ser les festes d’escuma infantils o els jocs aquatics infantils, programen exactament la seva música com si d’un espectacle per adults es tractàs i és bastant comú que un d’aquests infants escoltin cançons a on es tracta a la dona com un “florero submís” per dir-ho suaument.

Quan un ajuntament fa un programa de festa no ha de cercar tan sols omplir una setmana de dies de festa i prou, sinó que ha de ser conseqüent amb el que ell mateix proposa.

Si un consistori s’adhereix a una campanya en contra de les agressions sexistes, ha de vetllar perquè els concerts, obres de teatre i demés espectacles que programa no promoguin aquestes actituts. Talment ha de fer si s’adhereix a qualsevol altre tipus de campanya, ja són massa les vegades que es destina una ingent quantitat de doblers a una campanya que tanmateix queda en un no res perquè els que la promouen són els primers que no en donen exemple.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.