Cronologia (VIII)

2014

 20 gener.- Es posa en marxa, en el nucli de Sant Llorenç, el sistema de recollida de residus porta a porta (Card).

30 gener.- S’inauguren dues pistes de pàdel en el nucli de Sant Llorenç; la resta d’instal·lacions del mateix recinte queden pendents (Card).

7 març.- L’associació cultural Flor de Card i l’Ajuntament signen un conveni per donar continuïtat a la col·lecció Es Pou Vell, que a partir d’ara gestionaran de forma conjunta.

15 març.- Cristina Bisquerra Brunet es proclama campiona de Balears de gimnàstica artística femenina, en la modalitat de barra (Card).

19 març.- L’hotel de Sa Coma Protur Biomar és guardonat amb la “Green medal 2013”, que atorga l’operador turístic TUI, com a reconeixement de l’hotel més sostenible a nivell mundial (Card).

15 juny.- Mor d’un infart el rector de Sant Llorenç Jeroni Llambias, a l’edat de 60 anys. Serà substituït per Jaume Mercant, natural de Capdepera (Card).

16 juny.- Comença una campanya d’excavacions al poblat talaiòtic de s’Illot, sota la direcció de Bernat Font i Àlex Valenzuela; la darrera s’havia produït el 1977, baix la direcció de Günter Kraus (Card).

14 agost.- Josep Cortès presenta el llibre “Joan Sanxo Tous (1905-1978). Vida i obra d’un ideòleg del nacionalisme d’esquerres” (Card).

28 octubre.- Lourdes Melis presenta el seu llibre “Tallers, brodadores i brodats a Sant Llorenç des Cardassar (1924-1974)”, corresponent al número 14 de la col·lecció Es Pou Vell. El mateix dia s’inaugura una exposició sobre la història dels brodats i el 16 de novembre l’Ajuntament organitzarà una diada dedicada a les brodadores llorencines. El 6 de febrer el Plenari havia acordat que la carretera de Son Servera compartiria el nom amb Passeig de les Brodadores; la placa es col·locà el 10 d’agost (Card).

23 novembre.- S’inaugura oficialment la Via verda –sobre el que eren les vies del tren–, que va des de Manacor fins Artà, passant per Sant Llorenç, Son Carrió i Son Servera, amb un recorregut total de 29 km (Card).

(Imatges de Google)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.