Cronologia (VIII)

2014

 20 gener.- Es posa en marxa, en el nucli de Sant Llorenç, el sistema de recollida de residus porta a porta (Card).

30 gener.- S’inauguren dues pistes de pàdel en el nucli de Sant Llorenç; la resta d’instal·lacions del mateix recinte queden pendents (Card).

7 març.- L’associació cultural Flor de Card i l’Ajuntament signen un conveni per donar continuïtat a la col·lecció Es Pou Vell, que a partir d’ara gestionaran de forma conjunta.

15 març.- Cristina Bisquerra Brunet es proclama campiona de Balears de gimnàstica artística femenina, en la modalitat de barra (Card).

19 març.- L’hotel de Sa Coma Protur Biomar és guardonat amb la “Green medal 2013”, que atorga l’operador turístic TUI, com a reconeixement de l’hotel més sostenible a nivell mundial (Card).

15 juny.- Mor d’un infart el rector de Sant Llorenç Jeroni Llambias, a l’edat de 60 anys. Serà substituït per Jaume Mercant, natural de Capdepera (Card).

16 juny.- Comença una campanya d’excavacions al poblat talaiòtic de s’Illot, sota la direcció de Bernat Font i Àlex Valenzuela; la darrera s’havia produït el 1977, baix la direcció de Günter Kraus (Card).

14 agost.- Josep Cortès presenta el llibre “Joan Sanxo Tous (1905-1978). Vida i obra d’un ideòleg del nacionalisme d’esquerres” (Card).

28 octubre.- Lourdes Melis presenta el seu llibre “Tallers, brodadores i brodats a Sant Llorenç des Cardassar (1924-1974)”, corresponent al número 14 de la col·lecció Es Pou Vell. El mateix dia s’inaugura una exposició sobre la història dels brodats i el 16 de novembre l’Ajuntament organitzarà una diada dedicada a les brodadores llorencines. El 6 de febrer el Plenari havia acordat que la carretera de Son Servera compartiria el nom amb Passeig de les Brodadores; la placa es col·locà el 10 d’agost (Card).

23 novembre.- S’inaugura oficialment la Via verda –sobre el que eren les vies del tren–, que va des de Manacor fins Artà, passant per Sant Llorenç, Son Carrió i Son Servera, amb un recorregut total de 29 km (Card).

(Imatges de Google)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada