“España va bien”, però només pels qui manegen el poder

El govern espanyol del PP va empobrint la societat dia a dia, amb el suport cal recordar de PSOE i Ciudadanos. De fet aquesta setmana ha sigut noticia la buidada de la vidriola de les pensions: en tan sols 5 anys s’han “pulit”  més de 63.000.000.000 d’Euros, el que traduït a pessetes són més de 10 bilions, sí amb b de barruts, de les antigues pessetes.

També sortia a la llum que Espanya és el país a on es paga la llum més cara de tota Europa, fet indignant i sobretot en aquestes dades de l’any a on és imprescindible per a molta gent l’ús de la calefacció per a encalentir les seves llars. Però la cosa no acaba aquí.

El deute públic espanyol no para de pujar i s’ha situat ja en el 100% del PIB anual.

El Banc d’Espanya dona per perduts 60.613 milions d’euros del rescat bancari i no admet errors. Tot això després de que el president espanyol digués l’any 2012 que no hi hauria rescat bancari i que l’actual vicepresidenta digués que el rescat no hauria de costar nio un euro al contribuent. De fet, el que hem pagat tan sols s’ha emprat per liquidar les caixes i la seva obra social i rescatar Cajamadrid transformar-la en Bankia, pagar-li els deutes i que ells es quedassin tots els actius de caixes com Sa Nostra.

Les quotes pels autònoms continuen sent de les pitjors de tota Europa, en canvi a les grans multinacionals estrangeres i les empreses de l’IBEX 35 continuen tenint carta blanca per fer i desfer les lleis a la seva voluntat. N’hi ha prou amb fer una volta per Palma o la major part dels pobles de Mallorca per veure com les botigues abans regentades per gent d’aquí van tancant i esdevenen franquícies de la marca de roba manufacturada a la xina de torn, amb la que de cap manera, a causa en bona part de les lleis vigents, pot competir el comerç local.

El ministre d’Hisenda reintertpreta la llei i reclama ara a les entitats culturals el pagament de l’IVA de les subvencions culturals  amb efectes retroactius des de l’any 2013. La noticia només parla d’entitats catalanes, però seria interessant que es pronunciassin les entitats d’aqui per saber com els afectarà i que ens costarà aquest caprici (un altre) del govern espanyol.

En fi, de cada dia anam a pitjor i ningú es queixa. El missatge subliminal (de vegades ja ni tan sols això) emès per les televisions afins als partits que donen suport al govern espanyol, de que la culpa de tot la tenen els immigrants, l’adoctrinament  a les nostres escoles, o que demanam massa, sembla que ha calat fort entre la massa acrítica del carrer que prefereix que pensin per ells a fer-ho per si mateixos.

Mentrestant, el poder establert a Madrid, deu estar fumant-se un “puro” i se’n deu riure del senzill que els hi està resultant tot.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.