Flor de Card 45 (XVII)

1988

Aquell any, la revista no va publicar gaire articles de ressò –exceptuant el mes de febrer, amb el cas de l’hepatitis a l’escola–, tot i que les seves pàgines, com sempre, es feren ressò de l’actualitat llorencina: la sèrie d’articles mensuals d’Alfred Fuster Arnau sobre els jaciments talaiòtics del terme, la compra de ca ses Monges per part de l’Ajuntament (gener), la publicació de la tesi doctoral de Pere Rosselló Bover, sobre la vida i l’obra de Salvador Galmés (abril) i la inauguració de la Unitat Sanitària (agost). Només n’esmentaré tres:

En el mes de gener, el santjoaner Rafel Soler, publica un curiós tutorial on explica la manera de construir un rellotge de sol portàtil –s’anomena “de pastor”–, a partir d’una llauna de refresc.

Pel febrer, l’escola de Sant Llorenç va patir un greu brot d’hepatits i Flor de Card se’n va fer ressò amb una espècie de monogràfic: Editorial, on es posava de manifest la manca de coordinació entre els professionals i les institucions; entrevista al regidor de Sanitat, Andreu Femenias; informació sobre la malaltia; circulars de l’Escola i de l’Apa explicant les passes que s’havien donat; entrevista als metges Joan Ramis i Ramir leal, i a l’apotecari Justo Pérez; informe de la conselleria de Sanitat del Govern Balear; i estudi sobre la situació i anàlisis de potabilitat dels pous que subministraven aigua al poble, ja que aleshores encara no estava canalitzada.

A la revista de l’estiu –recordem-ho: fa trenta anys– n’Aina Simonet i en Rafel Umbert entrevisten Margalida Fullana, que s’havia presentat per primera vegada al campionat d’Espanya i havia quedat segona. És ben segur que aleshores no s’imaginaven el palmarès que arribaria a tenir la corredora llorencina dins el món de la bicicleta de muntanya.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada