L’Assamblea del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació celebra 25 anys de la seva fundació.

L’Ajuntament de Sant Llorenç ha participat en la 25a Assamblea General de Socis dels Fons Mallorquí, on s’han aprovat els pressuposts, les línies d’actuació i els projectes de cooperació per al 2018.

El batle de Montuïri i el president del Fons Mallorquí, Joan Verger, han recordat el caràcter especial d’aquesta assemblea que ha donat l’inici als actes de celebració del 25è aniversari del Fons Mallorquí. Per aquest motiu, el Fons ha estat reconegut amb la Medalla d’Honor i Gratitud 2018 del Consell de Mallorca.

L’Assemblea de socis és l’òrgan màxim de decisió del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació i ha aprovat per unanimitat tots els documents que hi ha presentat la Comissió Executiva, entre els quals cal destacar el finançament de 19 projectes de cooperació per un import total d’1.094.856,46 euros.

Els projectes presentats s’emmarquen en els programes de desenvolupament municipalista que impulsa el Fons Mallorquí, que es duen a terme a Nicaragua, el Perú, Etiòpia, Burkina Faso, Níger, Bolívia, Mali i el Sàhara Occidental. Cada programa inclou diferents projectes que abasten diversos sectors d’intervenció, depenent de les necessitats de cada territori: educació, sanitat, obres públiques, desenvolupament econòmic, participació ciutadana, infància i joventut, dona… L’objectiu és garantir la màxima eficiència en l’ús dels recursos disponibles, alhora que aconseguir una major visibilitat de l’impacte de les intervencions.

La sensibilització ocupa una part important en el dia del Fons Mallorquí. Per això, també s’han presentat als socis els programes de sensibilització d’enguany, entre els quals destaca la feina sobre Objectius de Desenvolupament Sostenible, que els socis han pogut conèixer gràcies a l’exposició “Compromesos amb l’Agenda 2030”.

A l’Assemblea del Fons Mallorquí hi estaven convidats la totalitat de socis del Fons Mallorquí. És a dir, els 53 ajuntaments de Mallorca, el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, les mancomunitats des Raiguer i del Pla de Mallorca i la Universitat de les Illes Balears.

L’Assamblea del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació celebra 25 anys de la seva fundació

L’Assamblea del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació celebra 25 anys de la seva fundació

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada