Opinió dels partits polítics llorencins davant la Moció de censura de Pedro Sánchez

Davant un fet històric com el que estam vivint (és el primer pic en la història democràtica espanyola que un president del Govern és llevat a través d’una moció de censura) he considerat interessant saber el parer dels diferents partits sobre aquest assumpte. Aquí teniu l’opinió de cada un d’ells:

PSIB: “Des de l’agrupació socialista de Sant Llorenç valoram positivament la valentia i iniciativa de Pedro Sanchez.

No podíem ser per més temps còmplices de deixar governar un partit que, per sentència judicial, s’ha demostrat  involucrat en un finançament il·llegal producte d’una corrupció sistemàtica.
Des del nostre punt de vista es presenta pels socialistes una tasca difícil , però que, confiam, Pedro Sanchez la sabrà enfrontar amb il.lusió i encerts.
Pensions i reforma laboral haurien de ser primordials en l’inici d’aquest mandat, i Catalunya ha de servir per mostrar la capacitat de diàleg d’aquest líder, una passa importantíssima i necessària seria l’alliberament dels polítics catalans. Sanchez, que fins ara s’ha sobreposat a nombrosos entrebancs, no sols de fora si no també des de dins el nostre partit, té la clau d’una nova manera de governar, amb tots i per a tots.
Des d’aquí li desitjam sort i encerts…”

Més per Sant Llorenç: “Estam davant un fet històric, els polítics al Congrés han fet per una vegada el que la ciutadania al carrer demanava, fer fora el PP. Crec que el Sr. Pedro Sánchez ho ha de tenir molt present, l’han avalat des de sensibilitats molts diverses i ho haurà de tenir en compte a l’hora de fer el nou govern, sabent que han votat aquesta moció de censura en contra del PP, no l’han votat a ell.

En aquest nou govern li demanaria que derogui totes les mesures repressives i antisocials del govern Rajoy, que aixequi l’article 155 de Catalunya, la Llei Mordassa, que aprovin un Règim Especial per Balears, i pels ajuntaments la derogació o modificació de la Llei d’estabilitat pressupostària (llei Montoro) i així poder invertir els doblers que són als bancs i poder cobrir les necessitats del nostre poble.”
PI: “La moció de censura ens ha deixat clar que no hi ha un full de ruta clar per als pròxims mesos. Pedro Sánchez ha tingut missatges per als catalans, els bascos, els valencians,… però a la resta ens ha demanat un acte de fe i és difícil d’entendre que vulgui governar amb els pressuposts del PP, que els socialistes votaren en contra fa poc perquè consideraven que eren molt negatius per a Espanya.

Al Pi no li preocupen els interessos personals de Rajoy o Sánchez, però sí què passarà ara amb el nou REIB o si hi haurà un nou model de finançament autonòmic.”

ER: “Els partits polítics espanyols haurien de donar exemple i no ho fan, per això molta gent tendeix a desenganyar-se perquè “prediquen el que no creuen”. Com s’ho ha d’agafar la gent quan qui t’obliga a pagar els teus imposts resulta que ell no els paga?. La moció era absolutament justificada (no d’ara, sinó de fa ja molt de temps), però els qui han arribat no demostren voler arreglar res, ja que dels primers ministres anomenats hi ha tres noms que no apunten a res de bo: 1- Maria José Montero va estar al Govern andalús dels EREs. 2-José Borrell formava part del consell d’administració de la companyia Abengoa (on cobrava 300.000€ cada any) quan la major part d’aquest consell va ser imputada (ell curiosament no) per haver pagat indemnitzacions milionàries a dos dels seus exdirigents. 3-Teresa Ribero va signar de forma favorable la Declaració d’Impacte Ambiental de la plataforma de Gas Castor, que posteriorment hauria de ser aturada i desmantellada, ja que fou la causant de diversos terratrèmols.

En fi, més del mateix. Dona tota la sensació que governin uns o altres, tan sols són titelles del poder de l’IBEX 35.
Per altra banda Ciudadanos va perdre molt en situar-se del costat de la corrupció del PP en ser l’únic partit que els  donà suport.”
PD: No he obtingut resposta ni del GISC ni del PP, a pesar que m’han fet arribar la seva disposició a contestar, per la qual cosa si cas arriba aquests dies vinents la publicaré en un altre article.Descobrei

5 comentaris a “Opinió dels partits polítics llorencins davant la Moció de censura de Pedro Sánchez

 1. A punt, per no votar , pus mai!!!
  Tots els politics,son uns lladres, només miren sa seva cadira, tot lo altre, no les interesa.,unicament les interesa, el seu benestar, i el dels seus contraris, per beneficierlos, perque, a les pròximes aleccions , les votin..i a nel seus amiics, una potada.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 2 vots)
 2. Això de que tots els polítics són uns lladres caldria revisar-ho. Aviat farà 8 anys que sóc regidora a l’oposició a l’ajuntament de Sant Llorenç i mai, absolutamente mai, he robat ni un sol cèntim públic. I privat tampoc, dit sigu de pas. I puc presumir de dir que els meus companys tampoc i, diré més, ni l’equip de govern. Una cosa és fer una gestió diferent de la que jo faria i una altra molt diferent és robar. Els ciutadans estan cansats de casos de corrupció, favoritismes, amiguismes i més -ismes, ara bé, els polítics honests, que també n’hi ha, que som majoria i que no sortim mai enlloc, també estam cansats de que se’ns tracti de lladres i de corruptes.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +3 (de 5 vots)
  • No tots els polítics són uns lladres, ni molt manco, però sí que és cert que les bases, regidors i batles d’un partit polític s’haurien de manifestar públicament quan hi ha un cas de corrupció tan evident que afecta al seu partit i demanar la dimissió de TOTS els afectats. Com diu el refrany “qui calla atorga” i encara és l’hora que he de sentir a un càrrec del PP,el PSOE o qualsevol altre partit actuar d’aquesta manera envers les cúpules del seu partit. Ningú li va actuar així en el seu moment.
   Ara bé, una cosa s’ha de dir, i és que vivim a una societat que en lloc de penalitzar els partits que roben doblers de l’erari públic els premien amb més vots. Tant si aquesta corrupció és econòmica com ideològica (fan coses que varen assegurar que no farien). I és que si els hi demanes t’asseguren que ells farien el mateix.
   Això la gent s’ho hauria de fer mirar.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 4 vots)
 3. Per altra banda s’ha de tenir en compte que fa alguns anys hi havia (i si no vaig molt errat encara hi ha) batles i regidors que no cobraven sou dels seus ajuntaments i tan sols cobraven les dietes i el quilometratge, evidentment aquest no és el cas de Sant Llorenç, a on sí que hi ha la imatge (tant a l’equip de govern com a l’oposició) que quan un polític agafa una cadira no la molla per res, sobretot pel que fa als caps de llista. No pens que pugui ser mai bo que un polític estigui més de 8 anys siguent el cap de llista d’una formació política a un ajuntament.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 4 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada