T/QO – Foravila

Torrentada. Qüestions obertes/4: Foravila 

L’actitud del Govern  front els danys que la torrentada causà a foravila, n’és una evidència més del desinterès i l’abandó. Ho han manifestat reiteradament els pocs pagesos que resten -foravila és mort!- i la manca d’atenció, ara i aquí, n’és una prova fefaent.

Han passat gairebé tres mesos des del dia fatídic i encara ningú s’ha presentat per informar-se dels danys reals. Si mes no a ca nostra (havent tramitat la pertinent documentació en els terminis establerts).
Faig referència als pagesos que consten a la Conselleria com a tals. No als altres pagesos que en diuen “d’oci” i que, potser cuiden la terra com els altres però que, de cara a la torrentada són, encara, inexistents.

Es dona així la contradicció que d’una banda els pagesos, tenguin o no la consideració de tals, resulten necessaris per mantenir el paisatge del monocultiu turístic i adhuc per cuidar les vores del torrent, fins al punt que la Conselleria engegui campanyes concretes per fomentar el cultiu de la terra. I d’altra banda, en situacions d’excepcionalitat com la nostra, deixen passar temps sense mostrar cara. Un temps que actúa com a bomba de pressió a l’hora de fer tancats per als animals o iniciar la campanya de sembra.

Tots som conscients que les necessitats de la pagesia no són prioritaris si es compara amb els desastres que la torrentada causà als habitatges o als camins públics, però a vegades una mica de cas no costa gaire. Els danys originats per un torrent hi són.

Esperarem, i en haver acabat comptarem les voltes.

Un comentari a “T/QO – Foravila

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada