Quaranta anys de democràcia municipal (III)

A la següent reunió, el 28 de gener, en Mateu Girart va voler una nova votació per decidir el cap de llista, ja que considerava que hi havia hagut molt poca diferència entre ell i en Joan Riera; la férem i va guanyar per onze vots a tres; n’Antònia Melis va declinar formar part de la candidatura, per raons professionals, digué. També s’acordà el nom del grup (GISLL) i es nomenà Bartomeu Domenge Amer com a representant davant la Junta Electoral Provincial i Josep Cortès Servera davant la Junta Electoral Comarcal. Així mateix, es decidí assistir a una reunió per tal de formar part d’una possible federació de grups independents, a la qual hi participarien gent de 24 pobles de la Part Forana de Mallorca, representats per Josep Estelrich (Petra), Bernardí Amengual (Inca), Miquel Riera (Felanitx), Josep Cortès (Sant Llorenç) i Mateu Morro (Santa Maria).

L’endemà, a suggeriment de Pere Bauzà, es va convocar una nova reunió a Can Jaume Figuera, a la qual en Mauri va proposar que el batle Miquel Vaquer fos el cap de llista de la nostra candidatura i que també s’hi inclogués en Joan Vaquer. L’assumpte ens vengué molt denou i es posposà la decisió a una vinent reunió, que se celebrà dos dies més tard, el 31 de gener. Després de parlar-ne en privat, acordàrem no acceptar la seva proposta i comunicar-li que si es volia presentar que organitzàs una candidatura pròpia i, si ens posàvem d’acord, es podria plantejar que, després de les eleccions, tant ell com nosaltres donaríem suport a la llista que hagués aconseguit més vots. En Miquel Vaquer no ho veié clar i va fer una contraproposta: que hi hagués una llista única, encapçalada per ell, amb dues persones més de la seva confiança, tres de la nostra llista, tres de UCD i dos de Son Carrió. Tot i esser una fórmula que no ens agradava gens, quedàrem que en parlaríem amb els altres grups i que ens tornaríem reunir.

El dia següent, el batle ens va dir que UCD havia acceptat la seva proposta i que ens podríem trobar tots a les 22.30 per acabar d’enllestir la candidatura. Davant això, nosaltres, després de parlar-ne detingudament, acordàrem no acceptar-ho, perquè no consideràvem democràtic que un grup de persones decidís la composició de la nova Corporació: era les votacions les que ho havien de decidir. Abans de reunir-nos tots, ho férem sebre a la UCD, que va assegurar que no era ver que hagués acceptat la proposta de Miquel Vaquer, amb la qual cosa es va comprovar que era una maniobra del batle per forçar-nos a pactar abans de parlar-ne amb en Tomeu Carbó, cap de llista de la UCD. Abans, el mateix capvespre, en Guillem Pont i jo mateix havíem anat a parlar amb els de Son Carrió per sebre quins eren els seus comptes, i es havien dit que tampoc no contemplaven la possibilitat de fer una llista única.

El 3 de febrer, els dos Bernats Polits renunciaren a estar a la llista i els seus llocs varen esser substituïts per Antònia Servera i Bartomeu Galmés Llodrà, que tancà la candidatura. Pere Bauzà, Mauri, també va abandonar la candidatura i va decidir presentar-se com a número dos de la llista del PSOE, amb Ignasi Umbert com a capdavanter.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada