“No pactarem amb partits que vagin en contra de la nostra llengua, de la nostra cultura”

Continuam amb les entrevistes als nostres candidats i candidates a les eleccions municipals del proper 26 de maig. I avui toca una candidata, na Dolors Sánchez, del PSM, la qual s’ha prestat a contestar les nostres preguntes i podeu veure les seves respostes a continuació:

1. Per què t’hauríem de votar?

Perquè som una persona compromesa amb: el municipi de Sant Llorenç, la llengua i la cultura d’aquesta terra, amb els drets social i l’ecologia.

2. I si te contesten…¨ fa massa temps que hi ets¨. Què diries?

Per una banda, és cert que és la tercera legislatura que me present com a candidata a la batlia; però per altra banda amb l’experiència m’he adonat que moltes de vegades una legislatura no basta per a dur a terme els projectes dels nostres programes.

3. Ja sé que teniu moltes propostes però avança-me’n tres de prioritàries que sí o si fareu( i alerta que Internet té memòria)

1a)  Adquirir els solars per esponjar les zones afectades per la torrentada, així com fer una revisió de les Normes Subsidiàries.

2a) Impulsar la construcció d’una residència per a la Tercera Edat, ampliar el Centre de dia, i crear un Centre de Nit, per a persones majors i dependents.

3a) Impulsar la creació d’un institut o d’un centre de Primària i ESO

4. Entre les cares noves que presenta el partit… qui destacaries a la teva llista com a “novetat política” que pot aportar qualque cosa diferent?

Na Núria Llull és llicenciada en Història, va ser membre fundadora dels Granots i Sopes; i en Sebastià Massanet és estudiant de Geografia, crec que ens poden aportar una visió diferent del que ells volen com a joves per a Sant Llorenç: habitatges al seu abast, Centre jove diferent no només lúdic on es puguin informar i formar, contractar energia neta per part de s’ajuntament, instal·lar plaques fotovoltaiques als edificis públics…..

5. Sou un partit en base a Palma. Depeneu del que vos diguin des d’allà?

Mai ens han donat cap directriu de vot, crec que el nostre partit confia en els seus candidats.

6. Posem-nos realistes. A quants de regidors aspirau?

El vot és secret i no m’agrada fer apostes. Al municipi tenim dues realitats molt diferenciades: a Sant Llorenç i a Son Carrió crec que la gent vota els candidats, mentre que a la zona costanera (Sa Coma, Cala Millor i S’Illot) es vota els partits. Aquí crec que hem de fer feina els polítics per donar-nos a conèixer, tot i que és més complicat estant tant dispersa la població. Tendrem els representats que els nostres veïnats triïn.

7. Amb quin partit dels que es presenten sou més afins ideològicament i de “manera de fer”?

Els pactes són la conseqüència dels resultats electorals, i tot depèn dels resultats, està clar que no pactarem amb partits que vagin en contra de la nostra llengua, de la nostra cultura; pactarem amb aquells partits que estiguin disposats a dur endavant el màxim del nostre programa electoral. Aquesta legislatura vàrem pactar amb Gisca i Psoe, després d’arribar a acords programàtics.

8. Fes una crítica (allò bo i dolent) de l’equip de Govern actual.

Bo: crec que ens hem entès en la manera de fer i gestionar, sempre des de punts de vista diferents, aconseguint així que sigui més enriquidor a l`hora d’arribar a acords, hem duit a terme molts dels projectes que dúiem als nostres programes, hem enfrontat una tragèdia com va ser per tots la torrentada, per la qual ningú de nosaltres estava preparat, de manera que tots i cada un de nosaltres va trobar on poder ajudar i gestionar aquesta desgraciada catàstrofe. Que tenim experiència

Dolent: no tots els projectes es poden dur a terme i a causa de la torrentada diversos projectes s’han vist ajornats.

9. Ara fes una crítica del paper de l’oposició.

El paper de l’oposició és fàcil, no han de gestionar res, només han de tenir esment de què fa el govern, i criticar o donar suport les seves propostes o projectes, aquesta legislatura ha estat complicada per tots, també varen fer feina de valent durant els dies després de la torrentada.

10. A part dels plens (buits la majoria de vegades) de quina manera intentareu apropar la política a la gent? O senzillament fareu igual?

En aquesta legislatura vàrem aprovar per Ple, fer els plenaris els horabaixes per així afavorir que el poble pogués venir, després de molts i molts plens sense gens de públic, vàrem prendre la decisió de tornar-los a fer al migdia. I per apropar la tasca feta per l’equip de govern hem publicat un butlletí informatiu aproximadament cada mig any explicant el que havíem duit a terme els diferents departaments i regidories. A més, dins el nostre programa proposam la incorporació de pressuposts participatius, consens dels projectes més importants i participació dels ciutadans en els plens.

11. El teu partit guarda alguna proposta important per a Son Carrió i zona costanera?

Des de MÉS proposam un punt verd per la zona costanera, i també veim necessari una reubicació del centre de la tercera edat. Per al nucli urbà de Son Carrió proposam refer el punt verd, que es va perdre amb la torrentada,

12. Què exigireu per pactar amb algú?

Ja està prèviament contestada a la pregunta 7.

13. A l’actual equip de govern vos mantindríeu?

La pregunta tamé ha estat contestada amb anterioritat a la mateixa pregunta 7.

14. Podem, Vox, Ciutadans… són partits nous que encara no han arribat al poble. Veuríeu amb bons ulls la seva aparició per salut democràtica o preferiríeu continuar la vella guàrdia?

Al municipi de Sant Llorenç sempre ha existit una gran pluralitat de partits. Si aquests partits tenen simpatitzants i aquests s’engresquen amb la tasca, consider que tenen el seu dret a fer-ho.

15. Vendreu a les dues taules rodones de card.cat? Què trobeu d’aquesta iniciativa de la revista? Alguna suggeriment?

Sí que assistirem a ambdues taules rodones. Totes les iniciatives amb l’objectiu d’informar el poble i millorar l’exercici democràtic són benvingudes.

16. Si voleu afegir res més…

Voldria afegir que és necessari que totes i tots participem de manera activa en la vida del poble i en el seu futur, només aquells que participen tenen dret a expressar les seves disconformitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.