58.000 persones, a les Illes Balears, poden ser alcohòlics

Segons Jesús Mullor, president executiu del Projecte Home, prop de 58.000 persones, d’entre 18 i 64 anys, són la població balear amb risc de convertir-se en alcohòlics.

Segons les dades d’aquesta institució, l’alcohol és la droga legal més consumida i més acceptada socialment i l’ordre de consum de drogues, legals o no, és el següent: alcohol, tabac, cànnabis, hipnòtics, cocaïna, al·lucinògens i èxtasi.

En relació als joves, l’estudi determina que quasi un 50% dels estudiants d’educació secundària han fet botellot els darrers 12 mesos  i un 24%  n’ha fet en els darrers 30 dies.

L’associació destaca que el primer contacte dels joves amb l’alcohol es produeix entre els 14 i els 15 anys i que el procés d’una persona que beu i és socialment ben vist i acaba convertint-se en alcohòlic pot surar 25 anys.

Davant aquestes dades, les administracions públiques haurien de fer un plantejament molt seriós en relació a les celebracions o festes que indueixen o fomenten el consum d’alcohol i en donar a conèixer als joves els efectes que se’n deriven de l’abús d’aquesta droga.

 

Un comentari a “58.000 persones, a les Illes Balears, poden ser alcohòlics

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada