Campanya per a la reciprocitat de les ràdios i tv públiques en català

La FOLC impulsa a tot el territori de parla catalana una nova Campanya per la reciprocitat de les emissions de les ràdios i TV públiques que emeten en català. Una campanya que és continuadora de la feina feta per la FOLC i altres entitats defensores dels mitjans de comunicació en català (Acció cultural del País valencià, Enllaçats per la Llengua, Plataforma per la Llengua… ) perquè es faci efectiva la reciprocitat de Salses a Guardamar i de Fraga fins a Maó. Volem veure IB3 de les Illes Balears, TV3 de Catalunya, A punt del País valencià i rebre també totes les emissions en català de les ràdios i televisions públiques de la resta del territori. Un dels pilars de la normalització de la llengua i la cultura -juntament amb l’ús del català a l’administració, a l’escola i al carrer- és poder gaudir d’uns mitjans de comunicació públics en català.

Al Principat de Catalunya la Campanya es presentà ahir, dijous dia 27 de setembre, a les 19.30h al Col•legi de periodistes de Barcelona. A les Illes Balears la difusió de la campanya comença dia 28 de setembre i es farà a través de les persones i entitats que formen part de la FOLC. De les Illes Balears s’han adherit a la campanya l’STEI Intersindical, L’OCB, l’Institut d’Estudis Eivissencs, Acció Cultural de Menorca, l’OCB de Formentera, el Col·lectiu de Dones dels PPCC i altres persones i entitats que s’han destacat pel seu compromís amb la llengua, la cultura i el País.

La Federació d’organitzacions per la llengua catalana va iniciar ahir la campanya per la reciprocitat plena de les emissions de les ràdios i TV públiques en català i per l’espai audiovisual comú. Una part de la campanya consisteix a recollir testimonis de persones i entitats de tots els Països Catalans que expliquin la necessitat d’aquesta reciprocitat. Volem veure TV3, IB3 i A.PUNT a més a més de les televisions que emeten en català a Catalunya Nord, la Franja de ponent, Andorra i l’Alguer i de les ràdios de tot el domini lingüístic català. Fora entrebancs a l’espai radioelèctric per criteris partidistes o pseudo polítics.

L’altra part de la campanya consisteix a fer visibles tots els suports rebuts, a continuar recollint adhesions al manifest que us adjuntam en document adjunt i a exigir el compliment per part de l’estat espanyol dels compromisos que va adquirir quan va signar i ratificar la Carta europea de les llengües regionals i minoritàries (CELRoM) que preveu l’obligatorietat dels estats en el compliment d’aquesta reciprocitat.

Aquí teniu el manifest de la Campanya i, més avall, una mostra dels vídeos de la campanya amb gent de les quatre illes:

FORMENTERA Maria Teresa Ferrer:  https://www.youtube.com/watch?v=nEqQd9Nez8k

EIVISSA: Bernat Joan: https://www.youtube.com/watch?v=rESxB_lIqMs

MENORCA: Cris Juanico:  https://www.youtube.com/watch?v=XZgHB6FboTg

MALLORCA: Pau Debon:  https://www.youtube.com/watch?v=QK-Qefhs7bY

Podeu tenir accés al Manifest aquí www.folc.cat  i us hi podeu adherir a l’enllaç www.folc.cat/form

 

Un comentari a “Campanya per a la reciprocitat de les ràdios i tv públiques en català

  1. Quina sort que tenim els lectors de CARD… informacions actualitzades de tot el que és important i que afecta llengua, cultura i País! Gràcies!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +1 (de 1 vot)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada