El trio Cornucòpia va estrenar a Bunyola una suite de Salvador Sebastià inspirada en l’artista felanitxer Andreu Maimó

El passat diumenge dia 10 de novembre, es va estrenar al Teatre Municipal de Bunyola, una suite del compositor Salvador Sebastià inspirada en l’artista , Andreu Maimó, segons afirmà el compositor “L’obra de Maimó permet ser vista com una partitura”. L’obra composta són peces breus basades en l’obra del pintor dels dibuixos i escultures de l’artista de Felanitx, Andreu Maimó.

.
L’obra es divideix en quatre moviments, el primer ve a ser l’autoretrat de l’artista en blanc i negre, punt i contrapunt, amb el motiu del Coral de la Cantata 140 de Bach. El segon intenta plasmar una escultura d’una figuera. En el tercer vol expressar el que va sentir (el compositor) al veure les litografies i el quart evoca una pintura a l’oli en què es veuen ovelles protegint sota una figuera.
El concert va anar a càrrec de Rafel Caldentey, Sílvia Insa i Joan Sempere, que formen el Trio Cornucòpia, una formació de cambra que fonamenta les seves actuacions en la música del Classicisme Vienès per tres cornos di bassetto (una mena de clarinet molt estimat per Mozart i els seus companys). La formació es crea l’any 2017 per iniciativa dels clarinetistes Silvia Insa, Joan Sempere, i Rafel Caldentey, actius professionalment a Mallorca, amb la intenció de descobrir i profunditzar el repertori per a “corno di bassetto del Classicisme Vienès”. Amb instrumentes moderns, però dinàmiques i actituds lligades per arrodonir i enriquir les experiències dels concerts.
Salvador Sebastià,va ser director de la Banda de Música de Palma (2013-2016) a més,el passat 27 d’abril, a l’Auditori Sa Màniga, va dirigir a la Banda de Música de Sant Llorenç, amb l’estrena a Mallorca de la seva obra “El Luthier de Venecia”.
Entre els nombrosos assistents al concert, a més l’artista felanitxer Andreu Maimó, hi va assistir i el director de la Banda de Música de Sant Llorenç, Pere Siquier, gran amic de l’artista al qual va dedicada l’obra, i el compositor Salvador Sebastià.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada