Manacor canta contra la violència masclista

Centenars d’alumnes de 5è i 6è de primària del municipi de Manacor omplen l’Auditori per cantar contra el masclisme.
L’acte, que el passat 13 de novembre presentaren en roda de premsa Carme Gomila, regidora d’Igualtat, Josep Devesa, professor del Conservatori, i Maria Antònia Genovard, educadora social, ha resultat un èxit.
L’activitat va reunir el passat dilluns dia 25, l’alumnat de 6è de primària de les escoles de tot el municipi per a realitzar un concert en rebuig a la violència masclista. Aquesta, s’ha dut a terme per a commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència contra la Dona, marcat per les Nacions Unides el dinou d’octubre de mil nou-cents noranta-nou, en record de les germanes Mirabal, tres dones de trenta-sis, trenta-tres i vint-i-cinc anys assassinades el 1960 per la seva oposició al règim del dictador dominicà Trujillo.
El concert va constar de diverses cançons, una per escola, que busquen la conscienciació ciutadana davant la violència masclista. En concret s’han pogut escoltar cançons del Diluvi, Alaska y Dinarama, Le Butcherettes, Roba Estesa, Gossa Sorda, el Gran Showman, Pupil·les, Rozalén i els Pets.
La regidora d’Igualtat, Carme Gomila, va destacar l’esforç de la feina conjuntat entre centres i va voler agrair la tasca dels educadors socials de l’Ajuntament i la col·laboració del Conservatori Municipal i del Conservatori Superior de les Illes Balears. “És molt important la feina conjunta entre totes i tots per tal de fer poble i compartir lluites com, per exemple, posar el feminisme al centre de la política municipal”, va apuntar.
El concert va comptar amb l’alumnat de cinquè de primària dels respectius centres, que seran els encarregats de realitzar l’activitat l’any vinent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada