“Els mòbils són l’heroïna del segle 21” i altres animalades. La intoxicació informativa contra les noves tecnologies

Des de la seva aparició les noves tecnologies en general i el telèfon mòbil intel·ligent en particular han hagut de patir l’assetjament constant de la resta de mitjans a qui fan la competència a nivell informatiu: Emissores de televisió i de ràdio, premsa escrita, pel·lícules i sèries… entrevistant a diferents “especialistes” que confirmaven la “perversió infernal” d’aquells petits estris que tothom porta a la mà com si es tractés del mateix Llucifer. Alguns com el psicòleg Marc Massip, gosen fins i tot dir a l’anunci que podeu veure tot seguit, animalades com que “són l’heroïna del segle 21“.

Es podria dir que tot, absolutament tot, consumit en excés és perjudicial, però en cap cas estan justificades comparacions fetes amb tan poc seny com la de l’heroïna o qualsevol droga d’aquesta mena que tantes families senceres va destruir durant el segle passat i, tot i que amb menor mesura, també durant el segle actual.

Començ a estar-ne una mica fins a dalt d’aquests personatges oportunistes, egoistes i interessats que pretenen allunyar de les noves tecnologies a la gent que desconeix els guanys que li podrien aportar aquestes eines, siguin de l’edat que siguin. Que els hi diguin a les padrines que durant un mes i mig no haurien pogut veure els seus nets si no fos per les video-trucades. Als que fan tele-treball. Als vídeos que els docents envien als seus alumnes per donar-li’s ànims. A les webs que durant aquest confinament no han aturat per mantenir informada a la seva gent. Als programes de ràdio i televisió que s’han continuat fent durant aquest temps via mòbil. A les vídeo-conferències que s’estan portant a terme per substituir les reunions presencials… en són tan sòls una part ínfima de tots els exemples que podríem anomenar,  i si aprofundim una mica més en aquest odi al món de les noves tecnologies, que haurien fet molts d’esportistes sense poder seguir entrenant a ca seva, o com s’hauria distret davant la TV la gent sense Netflix, Amazon, IB3 i Tv3 a la carta, HBO… durant tot aquest confinament.

És la presència d’aquesta espècie de “curanders-telepredicadors” que s’aprofiten des de l’altaveu i la trona que els hi proporcionen la televisió, la ràdio o la premsa escrita, per atemorir a la gent amb mentides i amb la única finalitat de treure’n profit propi d’aquest temor, el que és dolent com l’heroïna, que és perjudicial tant si es pren en excés com amb moderació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.