Son Servera reordena el trànsit i l’ampliació de la zona ACIRE

Comunicat Son Servera: evoluciona cap a la millora de la seguretat i la dinamització amb una reordenació del trànsit i l’ampliació de la zona ACIRE.
L’Ajuntament de Son Servera aposta decididament per un projecte de zona de vianants del centre i en els beneficis que això pot suposar quant a seguretat, medi ambient i disminució de la contaminació ambiental i acústica, i també quant a la dinamització del comerç local, restauració i economia en general. Per tot això, i seguint amb l’exemple de pobles veïnats com Artà, Manacor o Sant Llorenç, s’iniciarà al nucli urbà de Son Servera un pla de mobilitat que inclou el canvi de circulació d’alguns carrers, l’ampliació de la zona ACIRE i la implantació de guals per al control de velocitat.
D’aquesta manera, la reordenació es divideix en tres parts:

Ampliació de la zona ACIRE. La zona ACIRE és una àrea de circulació restringida on només tenen accés residents i vehicles d’emergència. En el municipi de Son Servera aquesta àrea existeix ja de forma limitada en una part del nucli i en funcionament des del 2016 amb acceptació i funcionalitat. És per això, i amb l’objectiu de seguir fent del centre de Son Servera un lloc segur que permeti dinamitzar l’eix neuràlgic de Son Servera i donar vida al centre, tot augmentant la seguretat dels vianants i fent del poble un lloc més humà i apte per als més petits, s’ha decidit ampliar l’àrea d’aquesta zona i també de forma atemporal. Així, a partir de la implantació d’aquesta reordenació, els carrers de Pere Antoni Servera, del Tren i de Sant Antoni formaran també part d’aquesta zona restringida. La restricció́ del trànsit a la zona ACIRE serà̀ durant les 24 hores del dia i només es permetrà̀ l’accés a persones autoritzades. La intersecció́ del carrer Doctor Esteve i del carrer de n’Orlandis marcarà l’inici de la zona ACIRE.
Canvis circulatoris al carrer Major i a la plaça de Sant Joan. El carrer Major passarà a ser de baixada i la plaça de Sant Joan es tancarà i se’n desviarà la circulació cap al carrer del Sol. Aquesta plaça és part de la nova zona ACIRE.
Instal·lació de guals i senyalització al carrer de na Joana Roca. Per tal de reduir la velocitat en aquest tram i donar prioritat als vehicles que venen dels carrers de dalt.
La zona ACIRE es vigilarà amb càmeres. A més, l’Ajuntament traurà un cens de tots els cotxes empadronats als carrers de la zona ACIRE i així, tots podran entrar a la zona sense problema i evidentment, accedir a ca seva, ja que les càmeres registren les matrícules. En cas de no tenir el cotxe empadronat als carrers ACIRE peerò fer ús justificat d’aquests s’haurà de fer una instància i s’estudiarà cada cas concret. Així mateix, també s’habilitaran opcions i aparcaments de càrrega i descàrrega per als proveïdors de la zona i per a persones amb mobilitat reduïda.

A més, durant el primer mes des de l’inici del canvi, s’informarà mitjançant notificacions de correu de si s’ha accedit a la zona restringida sense permís per tal de treballar la conscienciació i d’atorgar un marge d’adaptació a la nova situació. En qualsevol cas, aquesta notificació serà només informativa i no sancionadora durant aquest període.
Cal comentar també que es permetrà en tot moment l’accés a la porta de l’Ajuntament per facilitar-hi l’accés a qualsevol persona. El carrer de l’Església, però, canvia de sentit i serà de pujada; per tant es podrà passar pujant per aquest i es baixarà pel carrer de Frai Garí.

Per fer efectiva aquesta ampliació́ i reordenació, l’Ajuntament ha estudiat a fons la situació. S’han realitzat nombrosos estudis i informes professionals com el de la consultoria de mobilitat i transport CINESI, amb el quals s’ha pogut fer la reconducció de la manera més òptima per al trànsit.

En tot el procés s’ha fet una revisió i un canvi de senyalització en les interseccions i carrers afectats, així com també s’han habilitat tot un seguit de noves places d’aparcament en els darrers anys que permeten aquesta passa cap a l’evolució d’una ciutat més segura, sostenible i que dona prioritat a les persones i no als vehicles. En total hi ha habilitades a la zona 155 places d’aparcament, situades entre tres i sis minuts a peu del centre.

A partir del pròxim dilluns hi haurà un operatiu especial de Policia Local i personal de brigada en tots els punts de canvi per informar.

Un comentari a “Son Servera reordena el trànsit i l’ampliació de la zona ACIRE

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada