Astrazenecats

Som un d’aquests agosarats que fa unes setmanes es va anar a posar la vacuna. Curiosament la setmana que me la posaven era un “privilegiat”  i ara, de sobte, he passat a ser un “ximplet”. Sí, com bé heu suposat, estic parlant de  la famosa vacuna Astrazeneca. Si bé per ara encara no m’ha sortit cap coa, ni cap cresta ni res fora del normal, tampoc ho descart. Sobretot si llegim la premsa aquests dies… 

I és que a vegades cal agafar segons quines notícies amb pinses. I vos ho diu un periodista (o pseudoperiosdista, si ho preferiu) que a vegades s’intenta posar en el lloc del lector. Entenc que els diaris i les xarxes socials posin la notícia de l’aturada temporal d’aquesta vacuna (negar-ho seria mentir i ocultar informació), però en aquest  cas trob a faltar enfocar no tant la notícia en el  QUÈ HA PASSAT? (s’ha suspès la vacunació temporalment) i sí més en el PER QUÈ ja que aquí es troba la clau de la qüestió. Si només ens quedam en la primera part (que és la que destacaven la majoria de diaris en els seus titulars) podem provocar cert alarmisme en la població, i si molta ja tenia poques ganes de vacunar-se, ara encara en tendran manco (i no ens faltaria res més en aquesta pandèmia)

El que ha passat no s’ha de prendre a la lleugera, és ver; s’ha d’analitzar, que és el que estan fent actualment i per això per precaució (i repetesc, només per precaució, no per criteris científics) s’ha decidit suspendre-la temporalment. Però simplement, pel que se sap fins ara (dades empíriques, no confabulacions), ha coincidit en el temps algunes trombosis amb gent a qui han posat l’Astrazeneca (que són milions). Però aquesta coincidència temporal no vol dir que sigui coincidència causal. De fet, això és el que s’està estudiant i, si els científics (i només ells) d’aquí unes setmanes, després dels estudis corresponents, ens confirmassin la relació aquí sí que podríem dir alguna cosa i potser preocupar-nos (a pesar que els efectes secundaris greus només hagin afectat a un tant per cent de la població molt minoritari). Però fer-ho abans no ens du a enlloc, només a crear un temor damunt una població que d’aquí pocs mesos (esperem) li tocarà anar a posar-se l’agulla.

Aquesta notícia en una altra vacuna, medicina o producte farmacèutic ni hagués aparegut, però ara tot el relacionat amb el coronavirus es mira amb lupa. Jo preferesc (qui sap si per conveniència i així poder dormir tranquil els vespres) que davant qualsevol sospita de res s’estudiï la relació sospitosa. A mi això no me crea pànic, ans al contrari, me dona més seguretat que no que s’ocultàs o es passàs per alt. Si qualsevol anomalia per petita que sigui (i aquesta ho és) s’estudia amb lupa vol dir que estam protegits, que a darrere tot això hi ha tot un grup de cinetífics que estan comprovant-ho tot, fins al més mínim detall, en contra del que deien molts d’aquests conspiradors, els qual curiosament són els que ara posen el crit en el cel,  que deien que  “tot era un negoci controlat per les farmacèutiques”. Com quedam? Quan investiguen, perquè investiguen; quan no ho fan, perquè no ho fan. I així sempre seguit…

Digau-me agosarat de nou, si voleu, però jo ho veig així. És el que tenim els que no som religiosos (de cap tipus), que creim en la ciència. I això no lleva que no se puguin equivocar (com qualsevol expert de qualsevol matèria), però només ells seran els que ens trauran del túnel, com han fet tantes vegades amb altres malalties.

Un comentari a “Astrazenecats

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada