L’Escola Municipal de Mallorquí concedirà el Reconeixement de Mèrits 2021 a Dàmaris Gelabert

Comunicat.
La pedagoga i musicoterapeuta catalana rebrà el guardó dia 10 de juny.
El Ple de l’Escola Municipal de Mallorquí va aprovar el dimecres 17 de març horabaixa, concedir el Reconeixement de Mèrits 2021 a Dàmaris Gelabert, a proposta del claustre de professors. L’Escola cada any atorga el Reconeixement de Mèrits a persones o col·lectius que han destacat per la seva fidelitat a la llengua catalana, i per la protecció i transmissió d’alguna faceta del nostre llegat lingüístic i cultural.
Pedagoga i musicoterapeuta, Dàmaris Gelabert és coneguda sobretot per ser autora i cantant de cançons infantils. Ha publicat 16 discos i 200 cançons i és l’artista que, cantant en català, té més visualitzacions de tots els estils i gèneres musicals. El seu canal
de YouTube arriba als 270 milions de reproduccions.
Si hi ha un referent del moviment contemporani de la música infantil és Dàmaris Gelabert, que ha aconseguit omplir cases i escoles de tot el món amb autèntics himnes en llengua catalana, com Bon dia, Les vocals o Els mosquits, entre molts d’altres.
La cantant catalana ha demostrat que les cançons són una eina pedagògica bàsica a les aules per a la transmissió de la llengua i que com a forma de comunicació que prové de les emocions i l’afectivitat, s’integra molt més i queda a la memòria per a sempre.
El president del ple de l’Escola, el batle Miquel Oliver, va donar l’enhorabona al claustre per la proposta. Oliver ha transmès aquest dijous la notícia a Dàmaris Gelabert, qui l’ha rebuda amb molta il·lusió i gratitud.
Per la seva banda, el vicepresident del ple, el regidor Sebastià Llodrà, va afegir durant el ple que «reconèixer la tasca de Dàmaris Gelabert en la transmissió de la nostra llengua significa obrir el Reconeixement més enllà de Mallorca i al públic infantil».
L’acte oficial del Reconeixement de Mèrits 2021 es durà a terme dia 10 de juny a les
19.00 hores a l’Auditori de Manacor.
Breus Apunts biogràfics de: Dàmaris Gelabert, Barcelona 28 desembre 1965.
Dàmaris Gelabert es va llicenciar en Filosofia i Ciències de l’Educació a la Universitat de Barcelona, especialitzant-se en l’àrea de musicoteràpia. Posteriorment va enriquir els seus estudis i es va graduar amb honors al Berklee College of Music de Boston. És educadora de massatge infantil i creadora de l’mètode Totsona d’estimulació musical entre els 0 i els 6 anys, sent una de les pioneres a Espanya de les cançons personalitzades.
Al costat de el músic Àlex Martínez va crear el segell discogràfic Totsona Records per poder treure a mercat el seu pròpies cançons. Dins d’aquest ha publicat més de 10 discos, amb gairebé 200 cançons.
Actualment és professora al Màster de Musicoteràpia de l’ESMUC i de l’Escola Universitària Gimbernat. Al costat d’això, desenvolupa una rica activitat pedagògica addicional diferents cursos, seminaris.
D’altra banda Gelabert combina la docència amb concerts i diferents espectacles per a nens i famílies.
El 2012 va inaugurar L’Espai Totsona (l’Espai Totsona) a la localitat de Cardedeu, on centralitza la tasca de la seva editorial i els seus treballs d’investigació i ensenyament. És germana del també cantant, membre de el grup GG, Gerson Gelabert.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada