Mots perduts: flac/flaca

Quan era petit sovint després d’un esforç, quan les cames fallaven sentia dir “les cames m’han fet flaca”, sobretot si anaves amb bicicleta. Ara se veu que la gent està més forta i ja no li passa tan sovint, o bé és que aquesta¡expressió ja se diu de manera més moderna, com per exemple “m’ha pegat una pájara” o senzillament “les cames no me n’anven” .

Significat: Dèbil, mancat de força (en sentit material o moral); cast. flaco, débil, endeble.

Grafies documentades:L’emoció punyenta del cor flac” (Alcover Poem. Bíbl. 40)

Etimologia: del llatí flaccu, mat. sign.

Curiositat: No sé si és cosa meva (en aquest cas me podreu ajudar a través dels comentaris) però jo ja pronuncio la paraula amb e oberta, però potser sigui cosa meva ja que al diccionari no he trobat aquesta variant.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.