Entrevista a Antònia Bauzà, candidata a la batlia llorencina pel partit xBalears

Antònia Bauzà Lliteras va néixer dia 7 de desembre de 1979 a Sant Llorenç des Cardassar. Casada i amb tres fills , amb estudis de llicenciatura de Matemàtiques i professora de l’IES Porto Cristo des de fa 15 anys, és actualment regidora del partit GISCa., 1ª tinent de batle, i regidora de Noves Tecnòlogies, Esports, Parcs infantils i mobilitat. Ella és la candidata a les properes eleccions municipals pel partit xBalears.

Antònia, com va ser la teva entrada dins el món de la política amb el partit GISCa?
Ja fa 12 anys que vaig decidir engrescar-me en l’aventura de la política local. Com a llorencina, sempre he estat a l’ordre del dia de les coses del meu poble, amb idees i amb projectes que el podrien millorar en el cap. Per això, un 3 d’abril de 2011 vaig decidir agafar un telèfon i oferir-me per participar del projecte polític del GISCa. Tenia ganes, em veia amb coratge i amb il·lusió, i de fet, sempre havia estat molt activa en aquest àmbit, ja des de la meva època d’estudiant he participat en el sindicat d’estudiants o de l’associació d’alumnes, per posar alguns exemples. Vaig donar la passa, i a partir d’aquí, he estat 8 anys a l’equip de govern del meu poble. Una de les experiències de la meva vida.

Què destacaries de les regidories que has tingut al teu càrrec durant aquests anys?
Sens dubte, l’activitat i dinamisme que s’ha tingut en cada una d’elles. En esports, a banda de millorar les instal·lacions del municipi tals com els vestidors del pàdel de Sant Llorenç o el poliesportiu de Sa Coma, s’ha potenciat molt l’esport escolar amb multitud d’activitats per a aquest col·lectiu i s’ha donat més protagonisme al Consell Municipal d’Esports, participant aquest en veu i vot en la presa de decisions. Pel que fa a joventut, hem dinamitzat el Centre Jove elaborant un calendari d’activitats mensuals del seu agrat (tallers, excursions, …) així com també es fa molta feina en la millora de la gestió dels parcs infantils, donant respostes àgils a les incidències i ampliant les zones de jocs a espais verds. En matèria de mobilitat, mitjançant el nou pla de mobilitat aplicat parcialment s’ha reestructurat la circulació dels carrers on hi havia conflictes. La recent cessió de les carreteres del nucli de Sant Llorenç ens possibilitarà aplicar els canvis demanats per la ciutadania. Així i tot, ens queda molta feina a fer en aquest sentit i es seguirà debatent amb tot aquell que n’estigui interessat en el tema per arribar a aplicar íntegrament un pla de mobilitat consensuat i que doni resposta a les demandes de la majoria dels ciutadans. Finalment, en matèria de noves tecnologies s’ha treballat per tal d’acostar cada dia més l’administració al ciutadà, incorporant nous tràmits electrònics, simplificant i agilitzant les tramitacions i augmentant la informació publicada a tots els ciutadans fent així el nostre Ajuntament més transparent.

Quin ha estat el moment més difícil des de que entrares en política?
Sens dubte el moment més difícil va ser un dimarts horabaixa, 9 d’octubre de 2018. El desastre que sofrirem aquest dia amb la torrentada ens obligà a reaccionar molt ràpidament en trobar solucions a tot el que ens envoltava. No hi havia temps per plorar, la nostra obligació era posar-nos al capdavant i prendre les decisions necessàries per ajudar a tots els afectats. No ens cansarem mai de donar les gràcies per tota l’ajuda rebuda aquells dies i els mesos posteriors. El temps que durà la pandèmia i sobretot la postpandèmia tampoc ha estat gens agradable. Ens va tocar cercar solucions per a totes aquelles famílies que necessitaren d’ajuda social destinant-hi temps i molts recursos, sense deixar de banda el compliment amb els serveis essencials, cosa gens fàcil.

I el més gratificant?
No soc capaç de destacar un moment més gratificant respecte a un altre. Personalment la meva satisfacció arriba quan veus que la feina feta té una incidència positiva damunt el ciutadà, sigui amb la resolució d’un problema o amb la finalització d’un projecte.

Com a professora, què trobes de què el terme municipal de Sant Llorenç no tengui cap institut?
En el programa electoral que presentarem ara ja fa 12 anys ja hi havia la proposta de fer un institut al municipi. I a cada legislatura hi hem fet feina, però és evident que no ho hem aconseguit. Sí que es vera però que estam més a prop d’aconseguir-ho, s’han mantingut reunions amb Conselleria i s’ha parlat amb propietaris de possibles terrenys per poder cedir i fer-hi l’institut. De part de l’Ajuntament, en el moment que ens assegurin que és possible tenir institut és posaran totes les eines a l’abast per què sigui una realitat, igual que ha passat amb altres projectes com la residència o la creació d’habitatges de protecció oficial. Com a professora és una de les meves il·lusions poder tenir un institut a Sant Llorenç, ho imagín com un institut molt familiar, i pel fet que serà un institut de dimensions no massa grosses no serà difícil poder dur a terme pràctiques d’aprenentatge integradores on es pugui involucrar a tota la comunitat educativa.

Què opines del tancament de les biblioteques del terme municipals quan les bibliotecàries tenen vacances o estan malaltes ?
Qualsevol servei ofert per l’Ajuntament ha de complir amb les demandes de la nostra ciutadania, i les Biblioteques no en són una excepció. Crec que en aquest sentit s’està donant un gran servei que cobreix les necessitats de cada nucli de població, però sempre es pot millorar. Com va dir la regidora de Cultura, s’ha proposat augmentar la plantilla de les Biblioteques per tal de poder cobrir aquesta mancança.

Com a candidata a la batlia de Sant Llorenç des Cardassar del teu nou partit XBalears. Quins són els teus objectius?
Amb aquesta candidatura agafam el compromís d’afrontar i donar resposta a una sèrie de reptes que té l’administració local i en concret la de Sant Llorenç des Cardassar. Volem agafar camins innovadors i en aquest sentit és fonamental reconèixer que el principal problema i objecte d’intervenció d’un Ajuntament són les persones i, de manera especial, aquelles que més ho necessiten. Aquestes han de ser el centre i convertir-se en el condicionant de la resta d’actuacions.

Les necessitats i serveis dels nuclis poblacionals del terme de Sant Llorenç són molt diferents. Per quina gestió aposta XBalears?

Com he dit abans, es tracta d’innovar en la recerca de respostes a les necessitats dels residents de Sant Llorenç des Cardassar. Des de Per Balears defensam que li correspon al ciutadà dir què i quan s’ha de fer, i als representants polítics, cercar la manera més àgil, eficaç i eficient de com fer-ho amb independència de la zona o nucli del municipi que sigui.

Com a candidata a la batlia, que t’agradaria aconseguir a la propera legislatura?
La prioritat és un canvi de model. Deixar de ser una institució jeràrquica i llunyana per ser una part més de la societat. Això és, compartir gestió amb altres actors com associacions o els mateixos ciutadans, fent fàcil la participació ciutadana.

Gràcies Antònia, vols afegir res més?

No, simplement donar les gràcies a tota la gent que ha estat devora jo tots aquests anys, i animar a la gent a interessar-se pel nostre projecte, perquè estic segura que tothom hi trobarà un lloc. Volem ser els seus representants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.