Jaimito

Entre 1945 i 1976 l’Editorial Valenciana va publicar una revista d’historietes infantils amb el nom de Jaimito, en la qual s’incloïen tires amb el nin Jaimito de protagonista, acompanyat dels seus amics Bolita i Tejeringo. També incloïa, com a personatges secundaris, la nina Rosquilleta, el «Barbas» i el lloro «Plumero». Tots tres feien polissonades i llançaven preguntes incòmodes als adults, que sovint no sabien com respondre.

Amb el temps, la fama de Jaimito es va disparar, sobretot quan la revista va arribar a Hispanoamèrica, i va esdevenir un personatge popular que, entre els més petits, seguia fent acudits enginyosos que esculaven els adults, i, entre els més grandets, introduïa algun element picant relacionat amb el sexe, sense arribar a la grosseria.

L’altre dia, n’Ariadna em va contar un acudit d’en Jaimito i pocs dies després el vaig tornar sentir dins un autobús quan una altra nina el contava a sa mare. És a dir, gairebé cinquanta anys després de desaparèixer la revista valenciana, els «xistes» d’en Jaimito segueixen circulant entre els més petits. Vet-aquí el que suposa tenir èxit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.