Margalida Nebot Vives fundadora de Sa Revetla nova Filla Il·lustre del poble de Son Servera

El dijous 18 de juliol de 2024, a les 13:00 h. va donar inici el Ple celebrat per l’Ajuntament de Son Servera, el punt n. 7 expedient 2925/2024 va ser la proposta d’aprovació de la consecució del títol de Filla il·lustra de Son Servera a Margalida Nebot Vives, la votació va ser aprovada per unanimitat de tots els membres dels diferents partits polítics i van concedir-li el títol de Filla Il·lustre del Poble de Son Servera per la seva aportació inavaluable a la Cultura i al Folklore local a Margalida Nebot Vives.
Va ser un moment molt emocionant on tots els regidors i regidores, components i ex-components de Sa Revetla, i assistents el plenari dedicaren uns forts aplaudiments a la nova Filla Il·lustre de Son Servera.
El Títol de Fill Il·lustre de Son Servera, s’atorga a persones que han contret mèrits excepcionals per la seva tasca continuada a favor dels interessos de la població serverina, i és la màxima distinció honorífica que atorga l’Ajuntament de Son Servera. D’aquesta manera, na Margalida Nebot Vives ja ocupa un lloc honorífic dins el poble de Son Servera juntament amb els altres nou fills il·lustres que fins al moment tenia el poble de Son Servera: Pere Antoni Servera Carbonell, Miquel Cifre i Martí, Fernando María Castiella y Maiz, Joan Llinas Carbonell, Joan Font Lliteras, Jaume Calafat Pons, Jaume Fornaris i Taltavull, Joan Lliteras Gili i madò Rafela Calona.
La Regidora de Cultura, Almudena Rodríguez , va dir que “Aquest reconeixement a la figura de na “Margalida Nebot Vives”, més coneguda per tots els serverins com sa Tieta pel seu caràcter familiar i afable, es va decidir a instància de la Regidoria de Cultura després de determinar que la seva figura acomplia amb escreix tots els requisits que regula el reglament de concessió d’aquesta distinció. I també va dir que cal agrair a na Magdalena Ordinas la seva petició inicial a l’Ajuntament de la necessitat i meritació de reconèixer la figura de l’homenatjada per la seva contribució i investigació al llarc de la seva vida i que havia permès a generacions de serverins i serverines durant més de 45 anys aprendre els balls i tradicions del folklore serverí”.

A més, de a Sa Revetla al llarg de la seva vida na Margalida, ha dedicat i dedica el seu temps, a comprar i compilar documents relacionats amb el poble de Son Servera i fotografies antigues del poble, moltes d’elles, els a cedit a l’Ajuntament de Son Servera i estan exposats a l’Església Nova de Son Servera, Escoles Velles, i a les dependències municipals de l’Ajuntament serveri.
En nom de la nova Filla Il·lustre, en presència de nombrosos components de Sa Revetla, familiars, públic assistent, i la protagonista Margalida Nebot, el músic Pep Alba, que actualment està acabant de recopilar un cançoner popular, precisament, conjuntament amb na Margalida, va presentar la trajectòria i els mèrits de la ja Filla Il·lustre, destacant sobretot la seva labor sociocultural i d’arxivística. De fet, és posseïdora d’un extens arxiu de roba mallorquina i de documentació escrita i gràfica de fons sociocultural, històric i musical del poble de Son Servera, a més d’haver publicat diversos llibres.
Un dels motius principals de la concessió del Títol del passat, dia 18 de juliol de 2024, és que l’Agrupació Folklòrica Sa Revetla de Son Servera complia, ni més ni manco, que 60 anys de trajectòria. I precisament na Margalida en va ser cofundadora l’any 1964 juntament amb el rector d’aleshores, Mn. Joan Font Lliteras, i l’assessorament musical del compositor de Bartomeu Calatayud.
La regidora de Cultura Almudena Rodríguez acabat d’anomenar-la Filla Il·lustre del Poble de Son Servera, va felicitar-la amb aquestes paraules: “Enhorabona Margalida, un honor per a l’Ajuntament que ja siguis Filla Il·lustre del nostre poble de Son Servera”. A les felicitacions es van unir el batle Jaume Servera i els regidors de tots els partits polítics que votaren unanimitat a favor d’una merescuda distinció a Margalida Nebot Vives. En nom del consistori el batle Jaume Servera, va fer-li l’entregà del diploma que certifica l’acreditació de Filla Il·lustre de Son Servera.
Moltes gràcies el batle Jaume Servera, a la regidora de Cultura Almudena Rodríguez i a tots els regidors i regidores de l’actual Ajuntament de Son Servera que han atès la petició de Filla Il·lustre del poble de Son Servera per a Margalida Nebot Vives, que vaig donar registre d’entrada a l’Ajuntament de Son Servera el 26 de novembre de l’any 2018 i aleshores em va ser denegat.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.