Cuina: esclata-sangs amb sobrassada

Preparau dues llesquetes de pa per cada un, millor si son de pa d’es dia anterior, tres esclata-sangs sans i no massa grossos per cada un, cinquanta grams de sobrassada, dos alls. Banyau es cul de sa pella amb oli d’oliva, de forma prèvia haureu preparat els esclata-sangs en lamines, posant-hi una espipellada de sal, una de pebre bo, i un poc de fonoll. Tallau també els alls en lamines, que es posaran dins la pella quan l’oli sigui calent. Tot seguit hi posen la sobrassada amb una culleradeta de mel. A la vegada haureu torrat es pa, millor sobre el caliu, procurant que vos quedi coloret d’or. Posau les llesques dins es plat, i les cobriu amb els esclata-sangs i el suquet de sobrassada amb mel. Això es diu un sopar de senyor d’abans!.

També son boans els esclata-sans torrats. Per torrar-ne recordau que primer s’han de fer ben nets amb un pedaç humit, o un paper de cuina. Llavors es posen dins un plat o una palangana, amb una mica de sal i una mica de pebre bo. El caliu ha de ser molt fluix i es posen primer amb les espores per avall, en haver-los de girar es treuen, i s’hi posa un retxolí d’oli d’oliva i s’acaben de coure. Si son mallorquins i els estrenyeu al mig de dues llesques de pa amb oli ja no serà necessari que un mengeu els esclata-sangs, es gustet que agafa es pa. basta.

La setmana que ve, més.

Per Torra bolets: Si podeu heu de fer se brasa de llenya de taronge o llimonera, de sermens de vinya, o de aucina, o llore, Es bolets esteran ha una altura superio en es deu centimetros des caliu, i el torrereu un minut i mix per cada part.

Per fer se gelera neta no empleu mai productes quimics ni tocxis
ja que en se temperetura baixa se abderexen en molta fasilitat per ses parets de se gelera, i si no intocsiquen el meins deixan mal olor.

Un comentari a “Cuina: esclata-sangs amb sobrassada

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada