Politiqueig

El Sr. Rajoy com a bon treballador des Registre, a més  de col-locar tots es seus amics i familiars que volgueren, ara com a President d’un país on no tenim massa imposts, està preparant  que qualsevol consulta en es Registre o en es Notari, a pagar toquen, i saladet, que som un país on sa gent guanya molt, per tant no fa peresa pagar.

Un altre politiqueig

Es batles no tenen suficient poder per proibir que subjectes, com Bauzanet, Company, Bosc i altres males herbes, passin pes nostre poble?.

Perquè es d’ esquerres són tan bons de posar a sa presó? Justícia igual per a tothom? On?.

Un comentari a “Politiqueig

 1. Vols dir, Dalmau, que un notari o un registrador, a partir d’ara vol cobrar per la seva feina? Quina vergonya… Ara faltaria que els altres, professionals, funcionaris o treballadors, volguessin també el mateix i cobrar per la seva feina, a on arribarem!!! 

  Bromes a part, aclariré, només per si a algú li interessa com està aquest tema (i sense intenció de rebatre les apreciacions subjectives que desprèn el text) que les consultes i assessorament notarial són gratuïtes i no hi ha previsions ni debats ni projectes que alterin aquesta situació. Sí s’abonen, en canvi, les autoritzacions i còpies  notarials i les inscripicions i notes registrals.

  Però , pel tema tractat i per la discusió mediàtica, no sé si en realitat et refereixes al projecte de llei de registre civil i la possibilitat de que alguns del seus tràmits deixin de ser gratuïts. Trobam, en aquest sentit una llei del registre civil del 2011 (preRajaoy) que llevava la competència del registre civil als jutges i l’atribuïa a un nou cos funcionarial. Ara en Rajoy planteja la possibilitat de què en lloc de crear aquest nou cos, la funció s’atribueixi als registradors de la propietat, mercantils i de béns mobles, els quals s’han oposat a aquesta mesura tal i com ho posaren de manifest en l’Assemblea de Saragossa de la setmana de 16 d’abril de 2013 amb una votació simple inicial de 93 vols en contra de què se lis atribuís aquesta funció i 27 a favor. La ponència que defensava la postura negativa va obtenir 321 vots a favor, 83 en contra, i 15 abstencions.

   En el cas que se’ls hi atribuís (l’opinió del cos registral no és vinculant), s’haurà de veure qué preveurà la llei en relació a aquells actes de inscripicó obligatòria que actualment, i desde 1985, són gratuïts, com la inscripció de naixement, defunció… (personalment no descart que en aquest cas s’optàs per la seva gratuïtat per ser funcions inherents al propi Estat, tal i com passa amb les actuacions electorals del notaris, que són gratuïtes).

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada