Què en trobau?

Els tamarells de la platja de Sa Coma, han estat objecte de discussió durant aquests darrers anys a causa de la seva protecció.

Mentre que hi ha gent que pensa que la seva protecció és vital per tal de conservar la platja, n’hi ha d’altres que troben que la protecció és innecessària i que lleva places als banyistes i hi ha menys hamaques per fer negoci els hotelers.

Què en trobau?

 

8 comentaris a “Què en trobau?

 1. Que cal cuidar el poc que queda i encara queden ignorants que no entenen o no volen respectar la zona i munten allà el seu xiringuito i pengen les tovalloles i altres, és una bona mesura que es va prendre en el seu dia i ha de ser respectada, igualment la punta de n’Amer, era hora que es prenguessin mesures.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
 2. I jo em deman a qui correspon la vigilància d’aquestes zones, perque a Cala Nau quasi hi ha mes gent a les dunes darrera les cordes que a la plaja. Si la gent no
  hi fa cas no importava haver gastat tot el que sa gastat posant cordes i estaques.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
 3. Ni una cosa ni l’altra.
  No arrib a llegir què diu el cartell de darrera la corda, però la protecció dels tamarells no és vital per conservar una platja tan antropitzada com aquesta. La retenció d’arena de les platges és funció d’unes altres espècies, com el borró, que ja van ser eliminades quan el primer front dunar va ser destruït. Els tamarells, en un sistema dunar madur, se situen al segon front dunar, el que dóna una idea de la longitud de platja que s’ha perdut.
  Els nínxols d’ametrelladores de la Gerra Civil es van construir entre el primer i el segon cordó dunars, perquè es camuflés darrera el borró. Actualment, a la platja ‘verge’ de Mallorca més famosa, al Trenc, les ones rompen a les parets del nínxol.
  Ja està bé que s’aguantin drets aquets tamarells, però serà per motius estètics o melancòlics.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 4. Jo crec que donen un valor afegit a la platja. Si bé no sé quin efecte tenen damunt la regeneració de l’arena, com a mínim donen vida a aquest menut ecosistema a on els ocells han pogut tornar i s’hi percep una mica d’olor a natura, a uns llocs turístics des del meu punt de vista massa fats i mercantilitzats.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
 5. La pregunta den Mateu ens l’hauríem d’haver plantejat fa un temps. Damunt les dunes de Cala Nau, o lo que queda d’elles, no només hi ha gent, hi ha edificis, i tampoc tenen tants d’anys.
  Les platges on mos assolellam són part un sistema major,complex, autònom, dinàmic, amb diferents parts, aèries i submergides, que funcionen de forma coordinada i interdependent. Si te carregues la part que prodeix l’arena (praderes de posidònia) i el reservori (les dunes), ja en pots fer de jutipiris. Són platges en coma, i la seva decadència en volum d’arena només pot ser significativament compensat per regeneracions artificials, ben impactats. Per preservar-les, o com a mínim sortir del coma, desenxufar-les de la màquina i pujar a planta, es requereixen altres actuacions, molt més dràstiques… amb les quals segurament no estarà d’acord el president d’aquesta revista. No es pot tenir tot.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
  • Mmmm…. Crec q jo seria és menor des problemes des polític q decidís fer això. Davant de jo hi hauria hotelers (q després de l’ecotaxa ja te dic jo q no ho permetrien fer), comenrciants i mitja Mallorca més.

   Tots depenem d’aquests nuclis costsners (els q teniu sa sort de poder viure en es poble també) i ara q ja s’ha fet malament és molt difícil tornar enrere (no mos bastarien es dobbers per pagar indemnitzacions ja que la majoria d’establiments són legals). Sempre m’he demanat com és q el q va dissenyar això no va fer el nucli costaner a darrera el pinar i juntar-ho amb passarel.les de fustes pq els turistes hi poguessin accedir fàcilment. Conservaríem més el territori i viuríem igualment del turisme. Ara per exemple pens amb la gentada q hi ha al trenc o cala agulla, més ben conservats però igualment de gom a gom.

   I tranquil Jernoni, qualque dia esper poder tornar al poble. Però Com tu dius, no es pot tenir tot…

   VN:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +1 (de 1 vot)
 6. Me fa feredad es veure que algú es pot plantejar matar aquests abrets per així poder posar més tovalloles a damunt sa (ja massa) saturada platja.

  I ja posats a fer coses pràctiques, perquè no proposen llevar tota s’arena (que embruta molt) i fer-hi una preciosa explanada de ciment?

  Temps tristos aquests a on els arbres fan nosa.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada