La cançó de la setmana

Sovint hem bravejat que en aquesta secció posam música de tot el món i no només occidental, però no basten les paraules i també ho hem de demostrar amb fets i, la veritat, és que darrerament m’he relaxat un poc i no he posat gaire música de “l’altre part del món” (tan desconeguda i que tan poc ens deixen conèixer a causa de la famosa globalització). Així que ja toca i avui us deix un dels pocs artistes d’Àfrica que ha aconseguit travessar fronteres:  Youssou N’Dour i el seu famós Seven seconds.

Youssou N’Dour és un músic senegalès seguidor de l’estil mbalakh (es tracta d’una barreja musical que es creà a partir del njuup, una música tradicional religiosa del poble serer, original dcel Senegal, i d’altres estils occidentals com ara el jazz, el blues o el rock). Junstament amb Cheikh Lô ha estat un dels artistes que més ha popularitzat aquest estil. Actualment, a part de cantant,  és ministre de Cultura i Turisme de Senegal d’ençà el 4 d’abril de 2012 en el govern d’Abdoul Mbaye.

Per cert, va venir a tocar a Mallorca en aquells espectaculars concerts que durant uns anys va organitzar l’Obra Cultural Balear per tal d’unir la comunitat mallorquina i la immigrant. Precisament no vaig poder assistir-hi (sí al de Khaled) però me n’han contat meravelles.

Potser no coneixeu l’artista, però segur que aquesta cançó us sona i, si no, apost que no us deixarà indiferents. La canta en duet amb la cantant sueca Nene Cherry:

Un comentari a “La cançó de la setmana

  1. Retroenllaç: La cançó de la setmana | card.cat

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada