Pares feiners, polítics mentiders

He pogut assistir en diverses ocasions a les reunions de la Federació d’APAS de Mallorca (FAPA Mallorca).

Sempre han estat reunions enriquidores en tant en quant na Cristina, en Vicente, en Jaume, en Miquel Àngel o qualsevol qui fos dels que venien a informar-nos han estat això, reunions informatives amb tota la força posada en solucionar els problemes que puguem tenir els pares, mares i alumnes en la mesura del possible.

Tots ells del primer al darrer han demostrat què, encara que potser no sigui la seva professió, el que fan els apassiona.

Però pel que es veu la passió que desprenen els nostres representants de la FAPA no és la mateixa que tenen ni la nostra consellera d’educació Juana María Camps, ni el nostre president José Ramón Bauzá.

Aquests dos personatges (per dir-ho suaument) no tenen altre objectiu que culpar a tots els mestres i associacions educatives dels pals que el govern està posant a les rodes del nostre vehicle educatiu.

Basti amb dos exemples, un per hom, per veure de quina pasta -pudenta de ben segur- estan fets aquests dos:

La Consellera: És ben sabut que na Juana María Camps va arribar al càrrec de Consellera d’educació sense tenir cap relació amb el món educatiu. Ella prové del sector immobiliari, és una API (una venedora de pisos perquè tothom ho entengui). Amb tot això hom esperaria que hi posés, com a mínim, el mateix interès que hi posen els nostres representants a la FAPA. Però no ens facem il·lusions, no és així.  Durant les seves intervencions no fa més que repetir les frases del llibre d’estil per defensar el TIL que té el el seu partit i en casos excepcionals li escriuen els discursos. Només així s’entén que la més alta representant de l’educació de les Illes Balears no sàpiga que són els informes PISA (coneguts per a qualsevol pare o mare que acudeixi regularment a les reunions del seu col·legi) i els anomeni informes TREPITJA…

El president: El nostre president -això de nostre és un dir perquè es passa més temps viatjant que a les nostres illes-, té una obsessió malaltissa per posar mal no tan sols als mestres i professors, sinó també a qualsevol associació educativa. Així ho manifestà aquesta passada setmana a una entrevista a La Sexta a on no s’aturà de mentir una i altra vegada: Que si la majoria del mestres feien política a les aules, que si la majoria de les 100.000 persones que acudirem a la manifestació estàvem manipulats per mestres, sindicats i associacions educatives, que si tots els que estam en contra del TIL som uns extremistes…

No vull acabar sense agrair a la gent de FAPA tot l’esforç que posen en la seva tasca i recomanar-vos tant els seus perfils de Facebook i Twitter, i sobretot la seva web a on podreu estar informats de tot el que passa al món educatiu de les Illes.

Per altra banda, si el que voleu és estar desinformats, ja ho sabeu, mirau els personatges que surten als vídeos que hi ha a aquest escrit.

8 pensaments a “Pares feiners, polítics mentiders

 1. Moltes gràcies. Soy maestra, vocacional hasta la médula. Adoro a mis niños, a mi trabajo. Pero últimamente estoy cayendo en el desánimo. Lucho para evitarlo y gracias a cartas como ésta, recupero las ganas y la alegría. No puede usted imaginar el bien que ha hecho con este escrito. No lo podrá saber jamás porque es imposible transmitirlo. Muchas gracias

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Como madre, puedo asegurar que comparto todo lo dicho… pues la responsabilidad que les corresponderia en tema educativo a “nuestros” políticos es cual un fantasma… la mentira está a la orden del dia, y no solamente ello, la ignorancia está a flor de piel. Si ya dejamos al margen a los dos que nombras, y nos adentramos en los de la bancada del parlament…aquello es un circo, en el cual, me temo que una manada de chimpancés lo harían mejor. Esta legislatura se conocerá por la inúTIL forma de ensenyar con POWERPOINTS los Informes TREPITJA. Mi enhorabuena por el artículo.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Sí, és cert que he deixat a certa “genteta” sense anomenar, però el principal motiu de l’escrit era donar l’enhorabona i tot el meu suport a la gent de la FAPA i tots els que una vegada o altra han assistit i ajudat a aquesta associació. Els pares i mares també comptam en l’educació dels nostres infants i crec que en cap caps ens podem situar al costat d’un govern tan sinistre com el que tenim.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Gràcies per aquest article, i sobre tot, gràcies per l’esforç que feis tots i cada un dels membres de les associacions, des de les juntes directives a tots els associats. Tal vegada noltros siguem la vostra veu, pero la paraula, sens dubte, la teniu voltros. Una abraçada, Cristina Conti, ( mare, membre de una APIMA i membre de FAPA Mallorca )

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. Gràcies, Serafí, per les teves paraules i gràcies per la tasca anònima que feu i fan tantes persones que no cerquen fama ni fortuna i deixen hores i hores al darrere de d’aquesta tasca desinteressada.
  … la satisfacció més gran és sentir-vos aprop, en sitonia.
  Vicenç de FAPA 😉

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • A la darrera assemblea de FAPA que vaig acudir, il·lusionat vaig comprovar que no tot està perdut. Totes les AMPAS presents, com tu bé dius, estaven en sintonia. Això just passa quan hi ha un bon lideratge, que aporta tota la informació disponible amb fiabilitat i que escolta i té en compte les opinions de la resta.
   Gràcies i continuau així 😉

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.