La Sala Rigal

En vista que l’Ajuntament ha publicat els pressuposts del 2014 a Card.cat i, per tant, no cal repetir-los de bell nou, aquesta vegada no faré la Crònica informal, contravenint els desitjos d’una amable lectora –o hauria de l’amable, si només en tenc una?- que ja me l’ha reclamada diria que amb una certa insistència. El que sí faré, però, és contar allò que diuen que han sentir a dir que una dona havia dit que li havien dit a ella dins el forn: que enguany han de començar les obres de la Sala Rigal. Alabat sia Déu!

Si l’esmentada dona del forn no diu mentides, podria esser que el projecte que faran no sigui tan ambiciós com el que feien comptes fer de bon principi, tot i que sembla que cobrirà les necessitats del nucli de Sant Llorenç. Pareix esser que la planta baixa ocuparà tot el solar, des del carrer Major fins al Carrerillo, i a la banda del primer tendrà una entrada en forma de porxo i després una espècie de distribuïdor, amb les escales que baixaran al soterrani, les que pujaran als pisos i l’entrada a la sala principal; per la banda del Carrerillo disposarà d’una entrada per camions que permetrà entrar-hi qualsevol cosa, per voluminosa que sigui.

La sala principal, que tendrà el trespol pla, no com ara que du rost, serà gairebé tan gran com l’actual cinema i podrà esser utilitzada de diverses maneres, ja que tant les cadires com l’escenari seràn mòbils. O sigui, que tant s’hi podran fer concerts, com balls, com exposicions, com conferències, com teatre, com… el que es vulgui. Fins i tot, si ve el cas, disposarà de dues grans cortines que la podran dividir en dues o tres parts, en funció de l’assistència de públic que s’esperi. A la part de darrera hi haurà un soterrani on s’ubicaran els camerins i una mica de magatzem.

Els dos pisos superiors només ocuparan, per la banda del carrer Major, la part de damunt l’entrada, la del distribuïdor i una petita part de la sala gran, o sigui que no seran tan grans com la baixa. Disposaran de diverses sales de reunió, algunes de les quals també es podran utilitzar per fer-hi actes de més poca audiència.

Si aquests rumors es confirmen i és ver que l’arquitecte municipal ja té el projecte bastant avançat, les obres començaran enguany, si Déu ho vol i Maria.

Però per ventura no és ver i he estat jo que ho he somniat…

6 comentaris a “La Sala Rigal

 1. Si és així no pinta gens malament (a falta de veure el pressupost final, no el previst) ja que a la fi podrem assistir a conferències, presentacions de llibres, exposicions a sales així com toca; les associacions tendran sales de reunió potables; i a la fi podrem gaudir de concerts i cinema més enllà de la fresca de la plaça. També s’hi podran fer cursos (ball de bot, llengües, centre d’adults…).
  Millor així (més petit però multifuncional) que fer un altre auditòrium exclusiu de teatre ja que sa Màniga ja s’encuida d’això.
  Només un dubte… Pel Carrerillo, tan estret, hi caben segons quins camions?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. Doncs m’he mirat una mica el pressupost previst per a 2014 i no veig aquesta inversió pressupostada enlloc.

  N’hi ha una pressupostada en 300.000 € que s’anomena INVERSIÓ EN INSTAL·LACIONS ESPORTIVES i com no sigui aquesta que per una errada de classificació l’han inclosa on no toca no la veig.
  Si no és així, i tot és correcte crec que el Rigal, per ara haurà d’esperar. Almenys no està previst.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
  • Per cert supòs que un economista actiu com tu ens degustarà amb un altre article analític dels pressupostos d’enguany

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)
 3. Els dobbers per començar les obres de la Sala Rigal no són al Pressuposts del 2014 perquè procedeixen d’un préstec que es va fer fa alguns anys, quan començaren a parlar-ne, i estaven reservats per a tal fi.
  Segons fonts municipals pugen aproximadament a 2.200.000 euros.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada