Un poc de tot: Què són les fotografies esfèriques?

Les Photosphere o fotografies esfèriques, son des del meu punt de vista una de les novetats més interessants dels darrers anys pel que fa a al món de la fotografia.

Aquestes imatges es formen ajuntant fotografies una al costat de l’altra. Sí, les fotos panoràmiques també, però les photospheres representen tot el que envolta al fotògraf i no només una representació horitzontal.

Tot i que també es pot fer amb càmeres professionals i de fet ja hi ha ha certs sectors comercials que les estan implantant al seu negoci, la manera més pràctica i ràpida de fer-les és amb un telèfon dels anomenats Nexus amb S.O. Android (els de Google).

Com que la millor forma per saber del que estic xerrant és veure-ho, aquí teniu unes fotografies esfèriques del municipi. Per moure-les heu d’arrossegar el cursor per damunt. Si visitau Views-Google Maps podreu veure’n d’arreu del món: El canó del Colorado, temples budistes, Nova York, París…

La plaça de l’església a Sant Llorenç

L’interior de l’esglèsia de Sant Llorenç

La plaça del Pou vell a Sant Llorenç

La platja de Sa Coma

El camí des de la platja de Sa Coma fins a Sa punta de n’Amer

Arribats a Sa Punta de n’Amer

A dins la torre de Sa Punta de n’Amer

A dalt de la torre de Sa Punta de n’Amer

Bé, en fan falta de Son Carrió, Sillot i Cala Millor, miraré de fer-ne qualcuna i penjar-les un altre dia 🙂

3 comentaris a “Un poc de tot: Què són les fotografies esfèriques?

 1. Ahir vaig sentir en un programa radiofònic que també s’hi fan vídeos. 6 objectius graven al moment i cobreixen 360º i l’usuari pot seguir l’esdeveniment des del punt de vista que vulgui. En aquest cas es tractava d’un concert de na Joana Serrat i es comentava que es podia veure des de la perspectiva de la cantant, del bateria, del públic, etc

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
   • au idò miam si en feis els vídeos de card.cat i així no ens perdrem coses com la polèmica delsa petards durant les Beneïdes ja ja ja

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +1 (de 1 vot)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada