Un poc de tot: Què són les fotografies esfèriques?

Les Photosphere o fotografies esfèriques, son des del meu punt de vista una de les novetats més interessants dels darrers anys pel que fa a al món de la fotografia.

Aquestes imatges es formen ajuntant fotografies una al costat de l’altra. Sí, les fotos panoràmiques també, però les photospheres representen tot el que envolta al fotògraf i no només una representació horitzontal.

Tot i que també es pot fer amb càmeres professionals i de fet ja hi ha ha certs sectors comercials que les estan implantant al seu negoci, la manera més pràctica i ràpida de fer-les és amb un telèfon dels anomenats Nexus amb S.O. Android (els de Google).

Com que la millor forma per saber del que estic xerrant és veure-ho, aquí teniu unes fotografies esfèriques del municipi. Per moure-les heu d’arrossegar el cursor per damunt. Si visitau Views-Google Maps podreu veure’n d’arreu del món: El canó del Colorado, temples budistes, Nova York, París…

La plaça de l’església a Sant Llorenç

L’interior de l’esglèsia de Sant Llorenç

La plaça del Pou vell a Sant Llorenç

La platja de Sa Coma

El camí des de la platja de Sa Coma fins a Sa punta de n’Amer

Arribats a Sa Punta de n’Amer

A dins la torre de Sa Punta de n’Amer

A dalt de la torre de Sa Punta de n’Amer

Bé, en fan falta de Son Carrió, Sillot i Cala Millor, miraré de fer-ne qualcuna i penjar-les un altre dia 🙂

3 pensaments a “Un poc de tot: Què són les fotografies esfèriques?

  1. Ahir vaig sentir en un programa radiofònic que també s’hi fan vídeos. 6 objectius graven al moment i cobreixen 360º i l’usuari pot seguir l’esdeveniment des del punt de vista que vulgui. En aquest cas es tractava d’un concert de na Joana Serrat i es comentava que es podia veure des de la perspectiva de la cantant, del bateria, del públic, etc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.