Què en trobau?

El preu del combustible s’ha encarit moltíssim. Les Illes Balears paguen la benzina més cara d’Espanya i la zona del Llevant de Mallorca la paga més cara que a Ciutat.Les fotos estan fetes el passat dilluns. La primera correspon a una benzinera del municipi de Sant Llorenç i la segona a una del municipi de Palma.

Els preus per a diesel i benzina de 95 són els següents:

Palma                             Sant Llorenç                Diferència

Diesel             1,339 euros                     1,409 euros                7 cèntims per litre

Benzina 95    1,430 euros                     1,480 euros                5 cèntims per litre

Si ompliu el dipòsit (50 litres) la diferència és de 3,5 euros en el cas del gasoil i 2,5 euros en el cas de la gasolina. Què en trobau?

pm

sll

9 comentaris a “Què en trobau?

 1. Que viure a una illa té els seus avantatges, però també desavanatatges, com ara l’aïllament que apuja els preus. I viure en un poble se veu que encara més (m’has descobert que pagam més, i no acab d’entendre per què).

  I hauríem de començar a pensa r en alternatives a la benzina (cotxe elèctric?) i usar el transport públic (que a Mallorca és tan escàs, pens en el tren, i si el fan ho fan malament, també pens en el tren)

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. La benzinera de Palma era, fins fa uns mesos, la de les més cares de la Ciutat. Ara s’ha convertit en una de les més barates. Alguna cosa d’heu haver passat?

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 3. Vaig cada setmana a Palma, i normalment compar els preus de les diferents benzineres per les que pas. Fins fa poc, les dues benzineres amb els preus més baixos, eren la de Sant Llorenç i la de sortida de Villafranca (la de devora la rotonda que va a Sant Joan). Però fa unes setmanes, no sé per quin motiu això ha canviat i resulta que les dues benzineres, que fins fa poc eren les més econòmiques, s’han convertit amb les més cares.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 4. Si mal no record, el marge empresarial de les benzineres (una vegada fixat el preu de compra de l’hidrocarbur amb la petrolera i els imposts) és de 0.15 EUR/L (ca. 10% del preu). Supòs que cada empresari jugarà amb aquests 15 cèntims segons li convengui per assegurar-se el màxim de benefici possible en el negoci. Dependrà del personal, lloguer, amortització de les instal·lacions, etc. Se sap que les benzineres d’autopistes són estadísticament més cares que les de carreteres secundàries.
  No crec que la petrolera faci pagar una gasolina més cara per litre a una benzinera de Sant Llorenç que a una de Palma – però això ho hauria de confirmar algú que ho sàpiga.
  Per sabre si és un fet puntual o una norma, s’haurien de comparar més benzineres del Llevant i de Palma. Jo personalment mai m’hi havia fixat. Ara ho faré.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 5. Avui, per exemple, a Sant Llorenç el preu de la benzina de 95 és de 1,499 euros/litre. A la benzinera de les Avingudes, a Palma, està, segons la pàgina del ministeri, a 1,419 euros/litre, o sigui 8 cèntims/litre (4 euros dipòsit e 50 litres)

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 6. Bones, per motius laborals vaig un parell de vegades a Felanitx cada setmana i el preu del diesel sembré es de quatre a sis centims mes barat que ses benzineres de Manacor i Sant Llorenç.
  A Felenitx hi ha dues benzineres de diferente marca comercial i totes dues tenen el mateix preu.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada