Presentació Els tentacles de les tenebres


A la biblioteca Salvador Galmés, el passat dimecres, 11 de juny, amb la participació de Serafí Lliteres (APIMA Mestre Guillem Galmés), Iñaki Aicart (Assemblea de Docents) i Tomàs Martínez (President de l’OCB de Sant Llorenç) es presentà el llibre “Els tentacles de les tenebres. Un govern contra l’escola”, de Marcel·lí Guerrero, editat per Lleonard Muntaner.

Es tracta d’una obra col·lectiva que es pot definir com un conjunt d’articles que  giren al voltant del conflicte educatiu. La elaboració s’ha basat en la consulta a les hemeroteques i documenta que el Círculo Balear ha marcat la política educativa del govern Bauzá, en dues fases:la primera, que coincideix amb Rafel Bosch com a conseller d’Educació, el Círculo aconseguí algunes propostes programàtiques, però no tantes com volia. L’entitat volia que s’obrissin expedients pels llaços quadribarrats als centres però el conseller no actuà amb prou fermesa i això li costà el càrrec. Amb la consellera Camps la relació amb el Círculo s’ha fet més forta i hi ha membres del Govern que adopten el seu discurs: llibres de text en “balear”, combatre l'”adoctrinament pancatalanista” i liquidar el sistema d’immersió. La política que ha fet el Govern: ajuts als llibres de text, llei de símbols i TIL respon a aquestes peticions. El Govern aplica el programa, no del PP, sinó del Círculo Balear. Tot això ha provocat un conflicte que no acabarà fins que el Govern es deslliuri dels tentacles d’aquesta organització. El llibre pretén posar llum sobre les tenebres.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada