La proposta menorquina

Abans de res he de confessar que el projecte Menorca Edu21 em captiva. Atesa la situació de crispació generalitzada que viuen actualment els docents, entenc que la seva proposta es girar la moca al problema, enfocar-ho amb mirada positiva i, des d’aquesta perspectiva treballar en equip.

Elaborar una proposta d’aquest gruix, no és tasca planera. Si mes no implica un compromís ferm amb la comunitat, la capacitat d’escoltar els posicionament de les altres persones i, a partir d’aquí intentar harmonitzar  i sintonitzar posicionaments. I tot sense deixar arraconada la indignació, atenent amb cura les tasques professionals, i sense abandonar les normals responsabilitats socials i familiars.
I si a la capacitat de tenir idees, de compartir-les i treballar-les conjuntament s’hi afegeix la tasca de mostrar i “vendre” la proposta, llavors ja és una proposta “amb floc”.
Tant de bo que la idea i l’exemple, a manera de fer, s’expandís i arrelàs no tan sols entre tots els docents, si no també entre els diversos conjunts del que podríem anomenar “servidors públics”

Menorca

2 comentaris a “La proposta menorquina

  1. Una gran idea, però esperem q no quedi en paper banyat culpa dels que ens comanden. Maluradament depenem d’ells pq hi hagi un pacte d’educació. Nosaltres podem proposar i pressionar, i de fet ho hem de fer, però ells tenen la darrera paraula i no els veig molt per la labor.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)
  2. Diuen que no hi ha força més contundent que la que arrela en el cor (cervell) de cada un. Treballar conjuntament amb altres el “per a què” i el “com” s’hi vol arribar, ja és un posicionament (que no depen dels altres). Es reflexió conjunta, és aprenentatge. Els fets evidencien que el que anomenes “ells” fan be la seva “labor” des desprestigi de l’escola. La resposta a aquesta fets la tria cada docent

    VN:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada