Conversem

 PresentacioConversemPer la Llengua, la Cultura i el País, Conversem

  1. Què és “Conversem”?

La campanya “Conversem” és una iniciativa pensada perquè la societat mallorquina prengui consciència de la importància que tenen la llengua, la cultura i l’educació, i del maltractament fiscal que pateixen les Illes Balears.
Perquè és important que els ciutadans, independentment dels seus orígens o de la llengua que parlin, coneguin i valorin com a pròpies les senyes d’identitat de Mallorca, única manera d’estimar-les.
I perquè és important, també, que, com a resultat d’aquesta valoració, en siguin activistes, és a dir, que les defensin i les promoguin en el seu entorn social i en el seu dia a dia.

  1. La participació ciutadana, fonament de la campanya

Amb “Conversem” l’OCB vol arribar directament, a través d’una gran campanya de participació ciutadana, a diferents sectors socials amb l’objectiu d’activar-los a favor de la llengua, la cultura i l’educació.
Durant els propers mesos l’entitat farà trobades de petit format amb milers de persones, amb entitats i col·lectius diversos, per fer arribar al conjunt de la societat la necessitat de mobilitzar-se a favor de les senyes d’identitat pròpies. Perquè són els ciutadans els que han de ser agents actius d’un canvi a favor de la llengua, la cultura i el país.
La legislatura que acaba ha estat marcada per atacs sense precedents per part del Govern, el Consell i l’Ajuntament de Palma a la llengua, la cultura i l’educació. “Conversem” servirà per a denunciar aquests retrocessos i per a fer prendre consciència de la necessitat de recuperar el consens polític i social que varen significar en el seu moment l’Estatut d’Autonomia i la Llei de Normalització Lingüística.
La campanya servirà, també, per a donar a conèixer les diverses propostes que fa l’OCB per a rectificar aquestes mesures i per a recuperar la pau social perduda durant els darrers quatre anys. Unes propostes que tendran com a base rectificar tots els retrocessos que s’han produït durant aquest temps.
Els grups de persones interessats en fer actes de la campanya us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del telèfon 971 723 299 o del correu electrònic comunicacio@ocb.cat. També podeu parlar amb la delegació de la nostra entitat en el vostre municipi.

  1. La llengua, la cultura i l’educació, bases d’un país millor

L’OCB vol fer, amb aquesta campanya, la seva contribució a la construcció d’un país socialment més cohesionat. Un país que garanteixi a tots els seus ciutadans el dret a conèixer i a viure de manera normal en la llengua pròpia. Un país que sigui més culte, més orgullós de les seves arrels mil·lenàries i alhora més obert a la modernitat. Un país que garanteixi la igualtat d’oportunitats de tots els seus ciutadans a partir d’una escola de qualitat i en català. Un país que gestioni els seus recursos econòmics a favor de la seva població. Un país que, com a conseqüència de tot això, sigui més lliure i més democràtic.

(Article tramès per l’Obra Cultural Balear)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada