Premsa Forana al Consell Social de la Llengua Catalana

L’Associació de Premsa Forana de Mallorca va ser present, entre una cinquantena d’entitats de la societat balear, al Consell Social de la Llengua Catalana, el passat dia 16 d’octubre. Hi fou present el president de Premsa Forana, Rafel Oliver Grammatico, membre vocal del grup E, representant les 36 publicacions d’arreu de Mallorca.
Amb una sala del Parlament Balear, plena a vessar de polítics, i dels diferents representants de la societat de les Illes Balears, es tractà la situació a les illes en matèria de política lingüística, a càrrec de la directora general de política lingüística del Govern, Marta Fuxà, qui destacà la necessitat de fer possible la vida en català a les Balears, engegant un pla de xoc per recuperar la presència i el prestigi de la llengua catalana a casa nostra. Entre les mesures a prendre, Fuxà destacà que s’obriran línies d’ajuts a les publicacions en català.
Premsa Forana ja es reuní amb Marta Fuxà, fa unes setmanes, per parlar de recuperar l’antiga subvenció a les publicacions en català. La primera convocatòria d’ajuts serà ja durant el 2016, a l’espera dels pressuposts que s’han d’aprovar.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada