Què en trobau?

Fa uns dies que els mitjans de comunicació es feren ressò de la següent notícia:

Els salaris de les Illes Balears són dels més baixos de l’Estat.

La mitja dels sous bruts a les Illes Balears és de 1707,7 euros.

La mitja d’Espanya és de 1881,3 euros.

La mitja de la comunitat de Madrid és de 2272,7 euros.

Què en trobau? Per què pensau què passa això?

grafico

5 comentaris a “Què en trobau?

 1. Home… tenint en compte que la nostra comunitat és de les que més feina genera d’Espanya i més beneficis econòmics obté (pel turisme, la construcció, oci…), és clar que els caps d’empresa són més estrets i posen uns sous més baixos a canvi d’obtenir ells més dividendos. No?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 4 vots)
 2. Trob, Pau, que la teva lectura és extramadament simplista. Tot d’una que llegueixo auqestes dades, no puc deixar de relacionar-les amb els índexs de fracàs escolar i abandonament prematur de l’escaola que des de fa molt d’anys sol encapçalar Balears. Sí que hi poot haver molta feina, com dius, però sense qualificació o amb molt baixa qualificació, i en conseqüencia amb baixa remunderació. Madrid i Barcelona, en canvi, solen ocupar els primers llocs no només en aquests indexs sinó també en els de perfeccionament de coneixemnts una vegada assolida una meta professional, com pot ser una segona o triple carrera complementària als inicials, i no m’extranya que ocupin els primers llocs en la classificació dels més ben remunerats.

  Tot això, sustentat, a més, per la baixa consideració social, especialment a les Balears, de les altes qualificacions, o perfeccionament o diversificació dels propis coneixemnets, a base d’una alta inversió de temps, recursos i dedicació propis.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +2 (de 4 vots)
  • Bona reflexió… Potser hi tengui a veure també… Ara bé hem d’afegir més coses al sac, sinó la lectura continua sent simplista.
   De fet al que apuntes encara li donaré un nou apunt. Sé de molta gent que ha estudiat la carrera de turisme ines demana “para que?” si quan entren al món laboral de les illes tenen la mateixa plaça i remuneració que un que ha anat dos mesos a Alemanya a aprendre la llengua?
   Igualment jo mateix de llicenciat només trobava feines al sector privat com a corrector a 700 euros al mes mentre de mosset de picapedrer en cobrava més de 1000.
   no sé a barcelona i madrid però en el cas de les illes no s’incentiva tampoc estudiar… I Si l,esforç no té recompensa… Ja saps la gent a què tendeix

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +1 (de 3 vots)
 3. Tal volta la mitjana dels sous baixa pel fet de tenir un sector de població ocupat només uns mesos a l’any (hostaleria). També pens que els sectors industrials tenen una compensació econòmica més alta que els sector de serveis i a les Balears hi ha poca indústria. A l’hora de fer comptes hauríem de tenir present que la majoria d’empreses tenenla seu social a Madrid.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada